CP3 by Basketball Totaal

Lintex-Binnenland/Rotterdam tegen Dozy Den Helder: deel 2

Aankomende donderdag staat voor de tweede keer deze week de wedstrijd tussen Lintex-Binnenland/Rotterdam en Dozy Den Helder op het programma. Afgelopen zaterdag werd voor de competitie gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam en won Lintex-Binnenland/Rotterdam na verlenging met 77-74. Donderdag staan er hele andere belangen op het spel en is de speelstad niet Rotterdam maar Den Helder.

De inzet van deze confrontatie is een plek in de finale om de nationale beker, een prijs die Lintex-Binnenland/Rotterdam vorig seizoen in Wychen ten koste van Lekdetec.nl voor zich opeiste. Een reprise van die finale is nog steeds mogelijk omdat ook donderdagavond in de andere halve finale Lekdetec.nl het in Katwijk het moet opnemen tegen De Wit-Grasshoppers.

Winst in de halve finale van het nationale bekertoernooi zou Lintex-Binnenland/Rotterdam dus minimaal een kans geven om de bekertitel te prolongeren, wat de ploeg dit seizoen ook al eerder lukte door de Final Four te winnen. Met het oog op het naderende einde van de ondersteuning door Rotterdam Topsport zou een bekerwinst uiteraard een mooie steun in de rug kunnen zijn om geïnteresseerde bedrijven te lokken om het eredivisieschap van Lintex-Binnenland/Rotterdam voor aankomend seizoen zeker te stellen.

Winst in Den Helder is echter geen zekerheid. De wedstrijd van afgelopen zaterdag toonde al aan dat Dozy Den Helder een taaie ploeg is die na enkele magere jaren de weg omhoog weer lijkt te hebben gevonden. Met steunpilaar Maaike Klein, Maxime Essenstam en de Amerikaanse Akil Simpson herbergt de ploeg van coach Robert Tinga ieder geval flink wat kwaliteit. Aan de andere kant is de balans dit seizoen tussen beide ploegen wel in het voordeel van Lintex-Binnenland/Rotterdam. Van de vier eerdere ontmoeten wist de ploeg van Joost van Rangelrooy er drie te winnen en de enige nederlaag dateert van 14 oktober vorig jaar toen in Den Helder nipt met 63-61 werd verloren. De laatste wedstrijd die beide ploegen in Den Helder tegen elkaar speelden was begin januari en was met 56-73 ruim voor Lintex-Binnenland/Rotterdam.

 

De wedstrijd in Sporthal Sportlaan begint donderdag om 20.30 uur

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.