CP3 by Basketball Totaal

Lintex-Binnenland/Rotterdam pakt belangrijke zege

De vrouwen van het door zware blessures geteisterde Lintex-Binnenland/Rotterdam hebben een belangrijke zege geboekt in de Vrouwen Basketball League. In Katwijk won de ploeg van coach Joost van Rangelrooy na een 32-30 ruststand met 56-58 van De Wit-Grasshoppers. Door de zege en het ruime verlies met 103-66 van Dozy Den Helder bij Lekdetec.nl stijgt Lintex-Binnenland/Rotterdam naar de vierde plek op de ranglijst. Loon Lions won met 62-64 bij CTO waardoor ook plaats drie op de ranglijst weer in het vizier is gekomen.

Lintex-Binnenland/Rotterdam komt goed uit de startblokken in Katwijk. Marlous Nieuwveen start messcherp aan het duel met haar vorige club en vervolgens is het captain Lisa van den Adel die het grootste deel van het scorende werk op haar neemt. Via 7-10 wordt het 11-15 voor Lintex-Binnenland/Rotterdam als de thuisploeg langzaam maar zeker beter in de wedstrijd komt. Uiteindelijk wordt het eerste kwart afgesloten met een 20-21 stand in het voordeel van Lintex-Binnenland/Rotterdam.

Het tweede kwart is in eerste instantie voor De Wit-Grasshoppers dat net iets secuurder is in de afwerking en zo met 30-23 de leiding pakt. Via Zera Butter en de aan de wedstrijdselectie toegevoegde jeugdspeelster Madelon van Bennekom knokt Lintex-Binnenland/Rotterdam zich weer naast De Wit-Grasshoppers (30-30). De laatste score voor de rust is echter voor de thuisploeg dat met een 32-30 voorsprong aan het 3e kwart kan beginnen.

De Wit-Grasshoppers komt beter uit de kleedkamers en weet naar een 41-32 voorsprong uit te lopen voordat via een prima spelende Michelle de Graaf Lintex-Binnenland/Rotterdam weer dichterbij kan komen (41-36). De Wit-Grasshoppers blijft echter geconcentreerd spelen en kan aan het einde van het 3e kwart nog steeds een 46-39 voorsprong koesteren. Een score van Corine Manuputty is dan voor Lintex-Binnenland/Rotterdam het signaal om de eindspurt in te zetten. Zera Butter, tot dan toe vrij ongelukkig spelend, komt plots ook een aantal keren scorend door en bij 52-52 zijn beide ploegen weer in evenwicht. In de spannende eindfase is het Zera Butter die Lintex-Binnenland/Rotterdam via vrije worpen aan de leiding helpt (53-55). Vervolgens benutten zowel Corine Manuputty als Zera Butter beiden maar één van de twee toegekende vrije worpen zodat bij 53-57 de thuisploeg nog enige hoop mag koesteren. Een driepunter van de thuisploeg met nog 9 seconden op de klok betekent 56-57, maar Zera Butter velt met nog 2 seconden vanaf weer de vrije worplijn het vonnis (56-58).

 

Scores Lintex-Binnenland/Rotterdam: Michelle de Graaf 13, Marlous Nieuwveen 12 (+ 10 rebounds), Zera Butter 12, Lisa van den Adel 9 (+ 4 assists), Shari Jeffrey 4, Corine Manuputty 4, Rianne de Roos 2 (+ 15 rebounds), Madelon van Bennekom 2.

 

Aankomende zaterdag 8 novembr speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam om 17.00 uur in het Topsportcentrum Rotterdam tegen CTO Amsterdam. Toegangskaarten voor de deze wedstrijd, maar ook voor alle andere thuiswedstrijden, zijn verkrijgbaar via het Ticket Center op de website van CBV Binnenland of direct via de link: https://www.cbvbinnenland.nl/D1/Tickets/.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.