CP3 by Basketball Totaal

Lintex Binnenland pakt eerste prijs dit seizoen

Wat maar weinigen voor mogelijk hadden gehouden gebeurde toch. De vrouwen van Lintex-Binnenland/Rotterdam prolongeerden in Landsmeer de Final Four-titel door in de finale het organiserende Loon Lions met 76-77 te verslaan en sloten zo het basketball-jaar 2014 in stijl af. De regerende landskampioen en bekerwinnaar was voorafgaande aan de Final Four de underdog, maar toonde in het Indoor Centrum Landsmeer aan dat de ploeg meer kan dan het tot nu toe in competitieverband had laten zien. Zera Butter was net als in de halve finale tegen Lekdetec.nl ook in de finale tegen Loon Lions de uitblinker, en werd dan ook terecht verkozen tot MVP van de Final Four. Butter kwam tot 27 punten, en ook Tae’lor Purdy (13) en Lisa van den Adel (12) eindigden in de dubbele cijfers. Bij Loon Lions was het routinier Molly McDowell die de kar met 24 punten voor de thuisploeg trok.

In een zeer goed gevuld Indoor Centrum Landsmeer opent Lintex-Binnenland/Rotterdam met een score van Lisa van den Adel en tot 12-12 gaan de ploegen vervolgens gelijk op. Even lijkt de thuisploeg weg te lopen (16-12), maar via Tae’lor Purdy en een driepunter van Lisa van den Adel haakt Lintex-Binnenland/Rotterdam weer aan zodat de marge aan het einde van kwart één slechts 1 punt is (18-17).

De start van het tweede kwart is voor de thuisploeg (27-20) waardoor coach Joost van Rangelrooy in een time-out moet vluchten. Het antwoord komt direct daarna door Zera Butter (27-24) maar Sharon Beld countert met een driepunter (30-24). Kort daarna loopt het verschil zelfs op naar acht punten (36-28), maar vervolgens is het Lintex-Binnenland/Rotterdam dat de klok slaat. Shari Jeffry, Zera Butter en een solide spelende Marlous Nieuwveen verhangen de bordjes (36-38), en bij rust is er nog steeds een voorsprong voor Lintex-Binnenland/Rotterdam (41-42).

Ook de start van het derde kwart is voor Loon Lions dat naar 48-42 wegloopt, maar daarna neem Lintex-Binnenland/Rotterdam het heft definitief in handen. Via 5 punten op rij van Michelle de Graaf wordt het 48-49 en moet Loon Lions in de achtervolging. Lintex-Binnenland/Rotterdam komt vervolgens na vrije worpen van Rianne de Roos en een score van Zera Butter op 50-55. Loon Lions klampt wel aan, maar de ploeg van Joost van Rangelrooy weet telkenmale een scorend antwoord te geven waardoor na het derde kwart de stand van 53-57 op het score bord staat.

Het laatste kwart van het basketballjaar 2014 is zenuwslopend. Lintex-Binnenland/Rotterdam behoudt weliswaar de controle over de wedstrijd en een kleine voorsprong, maar Molly McDowell is de drijvende kracht achter Loon Lions en houdt zo de thuisploeg in het kielzog van Lintex-Binnenland/Rotterdam. Zera Butter is echter te veel voor de thuisploeg die geen antwoord heeft op de schutter. Bij 62-70 lijkt de wedstrijd bijna op slot te gaan. Bijna, want Belinda Bos en Fieke Ligthart zorgen ervoor de Loon Lions toch weer dichterbij kan komen (67-72). Captain Lisa van den Adel zorgt dan voor de 67-74 en 69-76 met iets minder dan twee minuten op de klok. In de eindfase zorgt Molly McDowell nog wel voor wat spanning (73-76) maar een rake vrije worp van Tae’lor Purdy bezegeld het lot van Loon Lions (73-77). Met nog 1,4 seconden op het bord scoort McDowell wederom een driepunter maar Lintex-Binnenland/Rotterdam speelt vervolgens via Marlous Nieuwveen de laatste seconde slim uit en wint net als in 2013 de Final Four.

 

Scores: Zera Butter 27 (+ 6 rebounds, 6 assists), Tae’lor Purdy 13 (+ 8 rebounds), Lisa van den Adel 12, Marlous Nieuwveen 8, Shari Jeffrey 7 (+ 4 assists), Rianne de Roos 5 (+ 7 rebounds), Michelle de Graaf 5.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.