CP3 by Basketball Totaal

Lietmeijer (10 driepunters!!!) gaat Zwolle voor in ruime zege

Met 10 rake driepunters uit 16 pogingen was het de avond van Valentijn Lietmeijer. Voornamelijk dankzij het fantatische schutterswerk van Lietmeijer veegde Landstede Basketball de vloer aan met Challenge Sports Rotterdam. De Zwollenaren houden dankzij de 99-65. Zwolle is klaar voor de confrontatie met ZZ Leiden op zaterdagavond in de Vijf Meihal, want ook Justin Stommes keerde vanavond terug in de ploeg van Herman van den Belt. Daar stond echter het – op vijf minuten na – ontbreken van de zieke J.T. Tiller tegenover. Ook Kenrick Zondervan werd – op vijf minuten na – met een lichte blessure aan de kant gehouden. Leiden speelt morgenavond in Wijchen tegen Matrixx Magixx. Zaterdag staat dan plek vier in de eindrangschikking en het thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs op het spel.

De geweldige driepuntsproductie van Valentijn Lietmeijer was overigens geen record in de Eredivisie. Op 5 november 2006 schoot Travis Young namens Den Bosch 11 driepunters raak. Hij had er 12 pogingen voor nodig. De Bosschenaren wonnen die wedstrijd met 120-103. Young finishte destijds op 48 punten. Valentijn Lietmeijer werd topscorer in de wedstrijd met 34 punten.

Was bij Zwolle Justin Stommes terug, bij Rotterdam stond Robert Krabbendam weer binnen de lijnen. De Rotterdammers moesten het nog wel steeds letterlijk zonder Yannick Franke stellen en figuurlijk zonder La’Shard Anderson, die niet uit de verf kwam. Anderson deed 17 minuten mee en maakte daarin 6 hele punten.

Zwolle had de juiste focus en schoot uit de startblokken. Valentijn Lietmeijer bekroonde bij invalbeurt in het eerste kwart meteen met vier driepunters. Zwolle was na tien minuten ruim en breed vertrokken: 30-17. Lietmeijer liet zich ook in het tweede kwart niet onbetuigd. Voor rust stond hij al op 25 punten en 7 rake driepunters. “Als ik dit had verwacht, dan had ik hem het hele jaar wel opgesteld,” zei Herman van den Belt na afloop tegen Sportief Zwolle.

In het derde kwart hielden beide ploegen elkaar met 22-22 keurig in evenwicht. Zwolle nam de gelegenheid te baat om ook Lenno Witteveen (8 punten) en Torben Tönjann aan minuten te helpen. Tegen het eind van de wedstrijd werd Lietmeijer nog maar eens in stelling gebracht. Zijn impact op het wedstrijdverloop werd vooral uitgedrukt in de totale productie vanachter de driepuntslijn: Zwolle 42 punten en Rotterdam 6 punten.

 

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM  99-65  (30-17, 58-31, 80-53)

20140416 zwol_rdam 3173 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.