CP3 by Basketball Totaal

Liefde voor basketball is…

Love for the game

Naar aanleiding van de recent op gang gekomen geruchtenstroom hebben we besloten om in de pen te klimmen. Om de lucht te klaren, onwaarheden uit de wereld te helpen en ons initiatief toe te lichten. 

Al maanden of zelfs jaren zeggen wij tegen elkaar dat het ons erg leuk lijkt om na jaren als teamgenoten in “Oranje “ nog eens samen te spelen in clubverband. Lang leek dit slechts een kreet die we naar elkaar riepen wanneer we weer eens met nostalgische gedachten op de bank zaten. Nu Tanya ook heeft besloten om weer in de Nederlandse competitie te gaan spelen, werd dit ineens een reële optie. Echter, na gesprekken met verschillende clubs bleek dit in de praktijk toch erg lastig. Knipogend zeiden we tegen elkaar: “Dan toch maar zelf een team oprichten.”

Toen, met het plotselinge wegvallen van Loon Lions uit de VBL, kwam er een plek vrij en zat er ineens een aantal goede speelsters zonder club. Wij besloten om serieus te gaan kijken wat de mogelijkheden zouden zijn voor ons om zelf een club/team op te richten. Na een telefoontje met de bond werd al snel duidelijk dat het voor ons het makkelijkst zou zijn om met ‘ons’ team aan te sluiten bij een al bestaande club. Praktisch als we zijn, werd er snel een lijstje gemaakt met clubs die wellicht interesse hadden in het inschrijven van een team in de dames eredivisie. 

Al snel kwamen we onder andere terecht bij het ambitieuze HPC Blizzards die positief reageerden op ons initiatief en er werd op korte termijn een meeting georganiseerd. Tijdens deze meeting bleek dat onze ideeën erg goed met elkaar overeenkwamen en na een aantal dagen besloten de HPC Blizzards dat ze graag met ons de uitdaging aan wilden gaan! Voor ons ontzettend goed nieuws natuurlijk en we zijn dan ook heel erg blij met dit besluit en de ondersteuning die de Blizzards ons als organisatie kunnen bieden. 

Ondanks een hele flinke to do list zijn we ontzettend geïnspireerd, enthousiast en ervan overtuigd dat het een win/win/win situatie is voor clubloze speelsters, de VBL en basketballliefhebbers. We hopen dan ook op steun, support en dat iedereen dit kan zien als een positieve ontwikkeling in het Nederlandse basketball! 

Tanya Bröring & Marlous Nieuwveen

6 reacties

 1. Ben dan ook wel heel benieuwd, als je toch in de pen klimt Lous, of je aan kan geven wie er nog meer hebben toegezegd bij de Blizzards te gaan spelen

 2. Zo langzamerhand is Sport in de zin van wedijveren met elkaar om het beste uit je of uit een team geen Sport meer.
  Je hebt een wens om leuk met vriendinnen te ballen, babbelt met een club en hup de bond geeft je toestemming om op het hoogste niveau te gaan spelen.
  Opleiding, promotie halen in de zin van Sport bedrijven is niet meer van deze tijd. Het is meer witte vlekken op de BB – kaart van Nederland weg werken. Sport is marketing, business, geworden.
  Niets nieuws verder aangezien Den Helder, Groningen en ongetwijfeld nog vele andere clubs ook toestemming kregen om dat te doen. Utrecht is waarschijnlijk de volgende als hun opleiden te lang duurt.
  Het gekke nu lijkt te zijn dat waar in het verleden besturen dit voor elkaar kregen het nu al speelsters zijn die het gaan regelen. Lekker ballen, met vriendinnen, doe je niet meer in het vierde of vijfde maar gewoon in de Eredivisie?

  • @ Bert Samson.
   Is het niet zo dat Marlous afgelopen jaren bij Binnenland speelde en Tanya eigenlijk ook jaren op het hoogste niveau heeft gespeeld in Spanje ? Als je nog volop in het Ere Divisie Niveau zit lijkt het ij geen bezwaar toch ?
   Top initiatief aan gezien besturen tegenwoordig niet meer dingen voor mekaar krijgen maar resoluut de stekker eruit trekken. Echt top dat ze dit initiatief nemen , ik begrijp niks van jou bezwaar , jij hebt liever 5 teams in de Eredivisie dan 6 ?!!

 3. Deze reactie is verwijderd vanwege het feit dat het te persoonlijk werd. Graag een beschaafde discussie houden. Dank!

 4. Inderdaad JP niet goed gelezen of begrepen. Sport in competitie verband is bedoeld om het beste uit je zelf of team te halen. Daardoor eindig je hoger dan andere teams, promoveert bijvoorbeeld. Dat is de kern van sporten in competitie, bij bijvoorbeeld een sportbond NBB. Die faciliteert dit.
  Veel clubs doen dit al jaren met een concreet doel: hogerop. Nu worden die voor de zoveelste keer bedankt voor hun inspanning en gepasseerd door een clubje vriendinnen die met elkaar willen ballen onder hun voorwaarden, immers samen ballen kan overal. Dit is ‘liefde voor het eigen BB’.
  Korte termijn leuk 6 ipv 5 teams maar lange termijn kunnen clubs die hogerop willen wel eens hun inspanningen staken.
  Nogmaals het zo maar plaatsen van een team hogerop strookt niet met het idee van opleiden, werken om beter te worden.
  Als je het als NBB toestaat, faciliteert, zou ik dat duidelijk verankeren in het beleid van de bond. Weten we waar iedereen aan toe is.

  • @Bert Samson.
   Welke teams zijn in jou ogen de Teams die vanuit de promotie divisie HogerOp willen (zoals jij dat noemt ?
   Volgens mij zitten er in de meeste Promotie Divisie Teams oud Ere Divisie speelsters die doordat ze naast hun maatschappelijke carriëre toch graag enigszins op Niveau willen blijven spelen die dus bewust hebben gekozen voor minder vaak trainen enzo die het Liefste in de Promotie Divisie willen blijven spelen en die dus helemaal niet HogerOP willen , Omdat ze dan weer 4x per week moeten trainen en daar hebben ze naast hun maatschappelijke carriëre vaak dus geen zin meer in.

   Als alle oud Ere Divisie speelsters net zoals Maaike van de Bovenkamp zouden kiezen voor een terugkeer
   in de Ere Divisie. Lotte Hulshof , Sharon Lammerink , Merlin Lammerink , Imke Everloo , Ilana Vergunst ,
   Jantien Kraak , Delicia van West , Bettine Heijnen , Jacqueline Lagendijk , Jasmijn Overbeeke , Mirelle Lagendijk , Charley Kranstauber , Sigrid van der Toorn etc etc etc waar zijn ze allemaal gebleven.
   Doodzonde en de Ere Divisie is daar de afgelopen jaren door leeg gelopen hoewel er ook mensen zijn die van mening zijn dat de oorzaak bij het CTO ligt maar iederéén is vrij om zijn/haar mening te hebben wat betreft het CTO hé , is wel het makkelijkste om de oorzaak bij het CTO te leggen.
   De weg van de minste weerstand zullen we maar zeggen dan hé. 😉

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.