CP3 by Basketball Totaal

Leonie Kooij “out” voor het seizoen

Slecht nieuws voor de landskampioen uit Rotterdam. Een van de belangrijkste speelsters is definitief uitgeschakeld voor het gehele seizoen.

 Wat al een beetje de verwachting was, is afgelopen dinsdag waarheid geworden. International en Lintex-Binnenland/Rotterdam speelster Leonie Kooij zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Afgelopen dinsdag bleek tijdens een operatie in het AMC de voorste kruisband afgescheurd te zijn en ook schade aan het kraakbeen en meniscus te zijn. Behandeld arts Prof. Kerkhoffs heeft tijdens de operatie direct een voorste kruisband reconstructie gedaan en heeft aangegeven dat de vooruitzichten voor Leonie om in de toekomst weer op hoog niveau actief te zijn er goed uit zien.

Het revalidatieproces zal, mede door de beschadiging aan het kraakbeen, echter langer duren dan normaal bij een voorste kruisband reconstructie. De aankomende maanden zal in samenspraak met Leonie, haar behandeld arts, de medische begeleiding van het Nederlandsteam en die van Lintex-Binnenland/Rotterdam invulling worden gegeven aan het revalidatieproces.

iBasketball wenst Leonie sterkte met de revalidatie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.