CP3 by Basketball Totaal

Leon Williams naar SPM Shoeters

En weer heeft SPM Shoeters een Nederlandse speler gecontracteerd en de concurrentie het nakijken gegeven. International Leon Williams gaat de landskampioen versterken. Williams komt over van Landstede Zwolle.

De 23-jarige Williams (1.89) kende een uitstekend seizoen met Oranje en met Zwolle. Gemiddeld was hij goed voor 12 punten en 4 assists, bovenal leidde hij zijn ploeg tot grote hoogten in de halve finale van de play-offs tegen Den Bosch. Williams speelde drie jaar in Zwolle, daarvoor kwam hij uit voor Rotterdam en Bergen op Zoom.

Leren en groeien
De geboren Amersfoorter, zoon van een in Soesterberg gestationeerde Amerikaanse militair en Nederlandse moeder, is erg blij met zijn overstap naar Den Bosch. “Het is altijd mijn droom geweest om eredivisie te spelen en met name in Den Bosch. Hopelijk ga ik hier de komende jaren nog veel meer groeien en leren!”

Onze startende spelverdeler
Coach Sam Jones van SPM Shoeters heeft zijn nieuwste aanwinst goed gescout. “Hij past uitstekend in het spel dat wij willen spelen. Hij wordt onze startende spelverdeler en ik weet zeker dat hij nog beter wordt dan hij al is.”

Den Bosch kleurt oranje
De komst van Williams past precies in de filosofie van SPM Shoeters dat graag een grote stabiele Nederlandse kern heeft, nu al zijn er tien Nederlanders gecontracteerd voor komend seizoen. Volgens coach Jones heeft dat een groot voordeel. “De nieuwe aanwinsten liggen allemaal voor drie jaar vast, de ervaren mannen spelen al lang in Den Bosch, de komende jaren zijn er weinig mutaties en daardoor kunnen we stappen maken.”

Bouwknecht en Lietmeijer
Vorige week tekenden Maarten Bouwknecht (20) en Valentijn Lietmeijer (24) al een driejarig contract in Den Bosch. Frerik Adriaans, Kees Akerboom, Ralf de Pagter, Mike Schilder, Arvin Slagter, Pim de Vries en Stefan Wessels hebben doorlopende contracten in Den Bosch. Waarschijnlijk wordt alleen de center een Amerikaan, waardoor er bij SPM Shoeters een unieke situatie ontstaat.

SPM Shoeters is 16-voudig kampioen van Nederland, verdedigt komend seizoen haar titel en gaat ook weer EuroChallenge Europa Cup basketbal spelen.

een reactie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.