CP3 by Basketball Totaal

Lekker ontbijten met de Eredivisie

Drie wedstrijden dit weekend in de DBL en dat hadden er bijna nog maar twee geweest. Den Helder Kings gaat toch spelen dit weekend tegen topploeg Landstede Zwolle. Tijd om even met een croissantje in de hand te filosoferen over dit weekend.

Den Helder Kings – Landstede Zwolle wat moeten we daar nog van zeggen? Den Helder heeft een hele vervelende week achter de rug en er is pas sinds woensdag weer getraind onder de teruggekeerde coach Jaumin. Wat kan je van deze ploeg verwachten? Op dit moment is het niet eens zeker dat de Amerikanen meedoen met de thuisploeg. Het vermoeden is van wel, want anders is die makelaar in Nederland ook uitgespeeld. De keuze moet bij de speler zelf liggen en er is een comitment afgegeven. Triest natuurlijk voor alle betrokkenen in Den Helder. En in eerste instantie natuurlijk voor de spelers en coaches.

Het gaat al bijna niet over basketball meer, maar laten we toch maar vooruitkijken. Een volle bak is wat iedereen de Kings wenst en een flinke donatie voor de spelerspot. Het is natuurlijk triest dat het als een soort bedelstaf moet, maar iedereen wil dat er basketball in Den Helder blijft. Zouden de andere teams ook wat overmaken?

Het is wel een wedstrijd sportief van aanhaken of afhaken. Zwolle staat nu nog gedeeld bovenaan, maar de verwachting is toch dat de ploeg van Zwolle om het thuisvoordeel mag knokken met Donar en toch ook Den Helder. Den Helder is zesvoudig landskampioen, maar de laatste prijs dateert alweer van 1997-1998.

Op de openingsdag won Zwolle met 75-65 van Den Helder, dus de stand is 1-0 voor Zwolle. Alle statistieken wijzen in het voordeel uit van Zwolle, die ruim 17 steals per wedstrijd pakken. Ook het schuttersgeweld is bij Zwolle goed vertegenwoordigd met bijna 40% van achter de lijn. Gelukkig zijn statistieken gebaseerd op het verleden, dus zaterdag kan het zomaar anders zijn. Er spelen soms ook randzaken een onderdeel mee in de wedstrijd. Wie weet, wat de emoties teweeg kunnen brengen.

Gokje is dat wanneer de Amerikanen meedoen, dan dat de emotie wint van het doordachte spel van Zwolle. Den Helder wint…

 

Donar – Rotterdam

De nummer vijf tegen de nummer zes. Wie had dat verwacht aan het begin van het seizoen? Rotterdam is gewoon aan een goed seizoen bezig en bouwt lekker verder op het vorige seizoen. Salomon doet het simpelweg uitstekend met zijn team en Donar begint langzaam maar zeker beter te worden. Toch werd er dit seizoen al driemaal verloren thuis en dat is de ploeg niet gewend. Is de MartiniPlaza niet langer een onneembare vesting?

Rotterdam heeft de helft van zijn uitwedstrijden gewonnen (tegen Weert en Aris), maar de spelers werden bijna opgesloten vanwege het stelen van de punten…

De eerste wedstrijd werd een eenvoudige 52-70 overwinning voor Donar en dat was bij lange na niet het Donar van nu. Kortom normaal gesproken is het een dubbele cijfers overwinning voor de thuisploeg.

Aris – ZZ Leiden

Aris is traditioneel een lastige wedstrijd voor ZZ Leiden. Het Kalverdijkje is altijd sfeervol en het is toch altijd een lange reis voor de lange mannen van ZZ.

Toch was de eerste wedstrijd van het seizoen een verschrikkelijke wedstrijd voor Aris. Het werd maar liefst 113-81 in de 5meihal. En dat was niet eens geflatteerd, want de ploeg was conditioneel gewoon een stukje minder dan de mannen van Eddy Casteels. Leiden is de trotse koploper en Aris is zoekende naar de goede vorm, die het na de wedstrijd tegen ZZ Leiden had. De ploeg staat op een vervelende zevende plaats en dat betekent geen play-offs aan het einde van het seizoen. En de achterstand is al vier punten op Rotterdam.

Dus de ploeg zal naast de onderlinge wedstrijden met Rotterdam, ergens de punten moeten pakken en het zou zomaar kunnen voor de Friezen. De vraag is altijd of Cambuur thuis speelt, want met die supporters is de sfeer altijd intimiderend voor tegenstanders in de positieve zin van het woord.

Normaal gesproken mag dit geen enkel probleem zijn voor de Leidenaren, die de ploeg ook zo maar van het veld kan aflopen met een punt of twintig. We zullen het zien…

De ploeg krijgt normaal rond de 88 punten tegen, dus dat is tegen de best scorende ploeg uit de competitie geen goed uitgangspunt.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.