CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec zeer teleurgesteld in terugtrekking Loon Lions

Gisteren gooide Loon Lions een bom onder de dames eredivisie met het aangeven komend seizoen niet meer actief te zijn in de VBL. Een trieste zaak natuurlijk met gevolgen voor Landsmeer en de dames eredivisie. Vandaag bleek dat het een actie was vanuit Landsmeer alleen en dat de overige eredivisieteams achter de koers staan, die de NBB vaart of in ieder geval in overleg is met de bond over hoe samen het dames basketball op een hoger niveau te krijgen. Lees hier het persbericht van de landskampioen:

“Met grote teleurstelling hebben we kennis genomen van het bericht dat Loon Lions heeft aangekondigd zich niet te zullen inschrijven voor de VBL volgend seizoen.

Als belangrijkste reden voor deze beslissing wordt het beleid van de NBB aangevoerd; eerst al de oprichting van het CTO team 5 jaar geleden met alle gevolgen die dat heeft gehad voor de verenigingen en daar bovenop dan nu de beslissing om volgend seizoen met de nationale selectie mee te gaan doen aan de Europa Cup met in de slipstream de beslissing om elke week centraal te gaan trainen met diezelfde selectie.

“We voeren al jarenlang vruchteloos discussie”, wordt er gezegd. Een feit is, dat Loon Lions jarenlang is blijven volharden in een weinig constructieve negatieve houding ten opzichte van het CTO. Andere clubs hebben het CTO als gegeven aanvaard en hebben veel meer de samenwerking gezocht de afgelopen jaren, ook al had dat op korte termijn op het oog negatieve gevolgen voor die clubs. Onze eigen club kunnen we als voorbeeld noemen; wij hebben de afgelopen jaren aardig wat talenten zien vertrekken richting Amsterdam en tot dusverre met een enkele reis ticket.Voor de veranderingen die volgend seizoen worden ingevoerd (zoals boven beschreven) geldt hetzelfde. Opnieuw neemt Loon Lions een minderheidspositie in binnen het overleg tussen de clubs en toont het zich niet bereid het beleid te omarmen. Anderen doen dat wel, ook al zijn de gevolgen voor hen net zo groot. Een en ander heeft ook tot gevolg dat de animo van speelsters om voor de Landmeerse club uit te komen aardig gedaald is. CTO- ers en andere internationals hebben er eigenlijk niet veel te zoeken. Dus dat het nu moeilijk wordt om een sterk genoeg team te formeren is dan ook niet verbazend.Met zijn allen moet het ons doel zijn om het vrouwen basketball in Nederland naar een hoger plan te tillen, collectief zowel als individueel. Samenwerking is daarbij bittere noodzaak. Dat kan betekenen dat er soms beslissingen worden genomen waar je niet achter staat. Maar dat is ‘part of the game’. Om af te haken vanwege de in het persbericht genoemde redenen getuigt van weinig solidariteit met het vrouwen basketball in het algemeen, met de andere VBL clubs en met je eigen speelsters in het bijzonder.

Hier is niemand bij gebaat, het is moeilijk te begrijpen en je vraagt je af of er andere redenen zijn die Loon Lions tot deze beslissing hebben doen komen”.

9 reacties

 1. Ik ben teleurgesteld in Batouwe! Zo jammer dat zij niet protesteren. Naast Lions heeft ook Binnenland de afgelopen jaren geprotesteerd. Hebben de protesterende clubs andere ideeën aangedragen maar die zijn door de VEC allemaal van tafel geveegd. (Althans, de clubs zijn niet tevreden.) Dat Batouwe accepteert dat de vrouwen eredivisie verder kapot wordt gemaakt vind ik zwak. Realiseren ze zich de ernst van de situatie niet? Bij het toestaan van de huidige koers is niemand gebaat. Het is juist Batouwe wat het vrouwen basketball mede (samen met andere clubs) schade toebrengt door mee te gaan in de stroom van stupiditeit.

 2. Beste Emile.

  Luister.

  Vergunst (Utrecht).
  Nijenhuis (Utrecht).
  van de Bovenkamp (Utrecht).
  Peters (Utrecht).
  Keppy (Lely Amsterdam).
  Stijsiger (Lely Amsterdam).
  Ligthart (Lely Amsterdam).
  McDowell (Lely Amsterdam).
  Gosschalk (Lely Amsterdam).
  Pronk (Lely).
  Soffner (Akrides).
  van der Burg (Akrides).
  Vink (Akrides).
  Hartman (Leiderdorp).
  Cherie Lea (Den Helder).
  Myrthe Beld (Tubbergen).
  Sharon Beld (Tubbergen).
  Rhona McKenzie (Tubbergen).
  Anouk Biesters (Wild Cats).
  Chris Biesters (Batouwe).
  Philippo (Hoofddorp).
  De Vreede (DAS Delft).
  Gerda Heijnen (Shooters Bunschoten).
  Bettine Heijnen (Shooters Bunschoten).
  Belinda Bos (Shooters Bunschoten).
  Karen Heijnen (Shooters Spakenburg).
  Nadine Boesaart (DWV Amsterdam).
  Sanne van Dongen (Harlem Lakers/Mosquito’s/BC Apollo).
  van der Lee (Amazone/Lely Amsterdam).
  Meskers (BC Apollo).

  Ik kan nog wel even doorgaan maar ik denk dat het zo wel afdoende is ?!!

  In Landsmeer geilen ze zo op succes en het winnen van prijzen.
  Als ze geen team bij elkaar kunnen HALEN dat goed genoeg is om bovenin mee te draaien dan trekken ze de stekker eruit. En dan komen ze met het excuus dat het ligt aan het beleid van de NBB en aan het CTO die de clubs leeg zou trekken , waar ze zelf getuigen het bovenstaande lijstje structureel nooit iets anders hebben gedaan dan andere clubs jaar in jaar uit leeg trekken.

  Baron Pierre de Coubertain zei in 1908 deelnemen is belangrijker dan winnen ,
  behalve bij Loon Lions, die elk jaar kosten wat het kost van extern een team bij elkaar halen waarmee ze mee kunnen doen om de prijzen. Als het één of twee jaartjes Subtop is dan komt dat al niet meer overeen met de ambities van Loon Lions. En laten we wel wezen als je 3 – 0 voor staat en met 3 – 4 een finale verliest dan kom je echt heel erg dicht in de buurt om een Loser te zijn en nu komt ook nog een keer de ware aard naar boven.
  Maar die grootdoenerij heb ik nooit serieus genomen.

  Eerst een nieuwe coach aanstellen (Rob Brandt) en hem 16 dagen later alweer ontslaan,
  het is echt te schandalig voor woorden ten opzichte van je speelsters , nieuwe hoofd coach en vooral ten opzichte van je sponsors kan je dit echt niet maken.

  Je kan duidelijk zien uit welke regio van het land de mensen vandaan komen die het opnemen voor Loon Lions.
  Alleen bij het CTO krijgen talenten de kans om twee keer per dag te trainen, en waar wordt je beter van ?
  Juist door zo vaak mogelijk te oefenen/trainen. Bij clubs bijvoorbeeld Loon Lions trainen ze hooguit 4x in de week en zoals het er nu op lijkt vinden de meeste CTO haters onder ons dat voldoende……

 3. En welke regio is dat dan?

  Wat leuk dat jij een ander (zonder deze persoon te kennen) uitmaakt voor CTO hater en dan ook nog de conclusie durft te trekken dat die 4x trainen per week voldoende vindt.

 4. @EmileC.
  Het wordt nu beweerd dat het CTO de clubs leeg trekt.
  Voor dat het CTO is opgezet werden de clubs net zo leeg getrokken door Sneekhout/ProBuild/Loon Lions
  als dat dat nu het geval is door het CTO.
  En je kan van mij aan nemen dat het voor een club uit de Regio 020 veel makkelijker is om speelsters aan te trekken onder de rook van onze nationale hoofdstad als clubs in de regio’s 050 , 0546 & 0223.
  Hiervan (van deze geologische gunstige ligging) heeft Loon Lions vele jaren geprofiteerd.
  En jij zegt dat je teleurgesteld bent in Batouwe en mijn mening is dat dat zwaar onterecht is.

  Chapeau Batouwe ik ben trots op jullie.

  Als ik speelster zou zijn of sinds 16 dagen de nieuwe Hoofdcoach of sponsor of zelfs supporter.
  Dan zou ik echt zo onwaarschijnlijk teleurgesteld zijn in Sabrina Oudkerk-Pool en als sponsor zou ik mij in de toekomst distantiëren van Landslake Lions in het algemeen…..

  In jou betoog kom je over als CTO , Batouwe en Oranje hater.

  Als jij geen CTO , Batouwe of Oranje hater blijkt te zijn dan excuseer ik mij daarvoor.
  Maar zoals het er nu voor staat is iedereen tegen het CTO en tegen Oranje.

 5. Arie in 't Veld

  Niemand (geen enkele club) is groter dan de sport. Het valt te hopen dat alle clubs eerst naar de sport kijken, en dan pas naar zichzelf.

 6. Pfffff … hoezo generaliseren? Waar komt dat toch vandaan?! In ieder geval kom ik niet uit de regio 020.

  Geen enkele club is groter maar het is ook niet zo dat er nu maar 1 club is die de sport schade toebrengt. Eerder andersom. Maar ja, je gaat het pas zien als je het doorhebt!

  • Klopt inderdaad EmileC. Het is de normaalste zaak van de wereld dat Derba VU14 in het seizoen 2013-2014
   Noordhollands Kampioen werd en uiteindelijk 2e op het NK en dat het seizoen daarna dat hele team is overgeheveld naar Lands Lake Lions en gingen ze dus in Landsmeer wederom met de eer van anderen strijken dat ze zo’n geweldige jeugd opleiding hebben en was die andere club Derba ernstige schade toegebracht omdat die in één klap een heel team kwijt waren.

   Ik ben er van overtuigd dat je speelsters verbieden om voor Oranje uit te komen verkeerd is.
   Het zou één eer moeten zijn om voor je Land uit te komen maarja het leuk vinden om voor Oranje uit te komen al is het alleen maar voor de eer dat wordt blijkbaar gezien als schade toebrengen aan de sport. 🙁

   • Dit gaat mij even te ver. Derba u14 bestond voor een groot gedeelte uit speelsters die van Landslake Lions gekomen waren om een jaar voor Derba te spelen en succes te behalen. Zo is er over en weer veel samenwerking geweest. Samenwerking die de beide clubs veel gebracht heeft de afgelopen jaren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.