CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec worstelt en komt boven via 24 punten Gabrielle van den Bosch

Voor Gabrielle van den Bosch zijn de ontmoetingen met Dozy den Helder altijd speciaal als product van de jeugdopleiding daar. Na afloop van de wedstrijd in Bemmel zaterdag kon Dozycoach Ton Bootsman constateren dat er met de opleiding van van den Bosch in den Helder vakwerk geleverd is. De schutter tekende voor 24 punten in de overwinning van Lekdetec op Dozy, en na twee pijnlijke nederlagen kon de ploeg van Bart Sengers dat wel gebruiken.

De start van de wedstrijd was van Bemmelse zijde uit veelbelovend geweest. Redelijk soepel liep Lekdetec.nl naar een 9-2 voorsprong, maar wie dacht dat daarmee het lek boven was kwam bedrogen uit. Dozy den Helder is een te sterke ploeg om zich zomaar naar de slachtbank te laten voeren, en daarom wist coach Bart Sengers dan ook dat er nog niets gewonnen was. Wat heet: Dozy nam het initiatief over in de wedstrijd en trok zomaar de voorsprong naar zich toe: 14-16 na de eerste tien minuten.
Van den Bosch nam haar ploeg daarna bij de hand en na 16-18 was de volgende tussenstand 31-18. De strijdlust was terug in de ploeg van Batouwe, en dat leek een vroege beslissing ook te faciliteren. Van den Bosch schoot nog maar eens van héél ver raak en na 31-24 werd het 40-26 bij de rust. Een gedane zaak? Allerminst!
Want een 7-0 van Dozy bracht de thuisploeg behoorlijk aan het wankelen en de spanning terug in de wedstrijd. Het gat bleef even op 6 (49-43) maar aan het einde van de periode was het dan toch weer Lekdetec wat de klok sloeg: 60-51. Het elastiek waaraan Dozy hing knapte echter nog niet. Met nog vijf minuten te gaan was het verschil echter verder de dubbele cijfers in gelopen , mede dankzij de vorstelijk spelende van den Bosch en via 67-55 werd de eindstand bereikt met 78-64

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.