CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec wint voor derde keer van Binnenland

Het begint een beetje de angstgegner te worden van Binnenland. Voor de derde keer op rij verloor de landskampioen van Lekdetec. Vandaag in Bemmel won de thuisploeg met 76-65.

Een belangrijke zege voor de dames van Bemmel, want de final four is nu zeker of zo goed als zeker. Zondag winnen van Loon Lions en nu dus van Binnenland. De ploeg heeft de juiste flow te pakken. Voor Joost van Rangelrooy is het te hopen dat het team snel de juiste vorm gaat vinden, want het mislopen van de final four dreigt en dat zou natuurlijk een teleurstelling van de bovenste orde zijn.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en door drie driepunters op rij werd het 17-10 in de eerste periode. Binnenland kon zich herpakken en kwam terug tot 17-16.

Tot aan de rust was het een beetje stuivertje wisselen en bij een 38-36 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Daar kwam Lekdetec veel beter uit, want er werd een klein gaatje geslagen en bij een voorsprong van 56-51 werd de laatste periode ingegaan.

En daar werd het definitieve verschil gemaakt. Via 58-55 werd het 64-55, maar Binnenland gaf niet op en ging full court verdedigen. Het mocht niet baten, want het werd van 64-59 weer 71-59 en was het verschil gemaakt.

Kortom een prachtige overwinning en daarmee pakt Bemmel voor even de koppositie.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.