CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec wint ook wedstrijd 6

Zaterdag zal de nieuwe Nederlandse kampioen pas bekend worden. In een ware thriller won Lekdetec ook wedstrijd 6 met 77-69. Door de derde overwinning op rij van Lekdetec is de stand ineens 3-3 geworden. Zaterdag valt de beslissing.

En er zullen weinig mensen dit voorspeld hebben. De eerste drie wedstrijden gingen allemaal naar Loon Lions. De vierde werd verloren met slechts een punt verschil. Maar nu na drie nederlagen op rij, zullen ook Laki Lakner en zijn speelsters het zelfvertrouwen aardig kwijt zijn.

Toch was er ook slecht nieuws voor de thuisploeg. Lisanne de Jonge (net terug van enkelblessure) viel uit met wederom een voetblessure. De linkshandige international keerde niet meer terug in deze wedstrijd en zaterdag zal zij ook niet halen.

Zodoende is de rotatie van Bemmel gedaald naar slechts zeven speelsters of Anouk Biesters moet zaterdag haar opwachting maken. De eerste periode bleven beide ploegen dicht bij elkaar en was het spel rommelig. Pas in de tweede periode begon Loon Lions echt te basketballen en het zevental van Bemmel wankelde. Via 14-14 werd het 19-28 door een ontketende Molly McDowell.

Maar Karin Kuijt zorgde voor de aansluiting. Met punt negen en tien van haar, werd de ruststand 25-32.

De tweede helft begon spectaculair. Ineens regende het driepunters bij de thuisploeg en via een 14-2 waren de rollen ineens omgedraaid. Nu was het Lions dat wankelde en door een driepunter van wederom McDowell werd het 54-51 na de derde periode.

Toch kwam Lions niet meer langszij en bleef de thuisploeg eindelijk ijskoud vanaf de vrije worplijn. Een driepunter van Jacobine Klerx zorgde voor de 71-61 voorsprong en die werd niet meer weggegeven.

Kortom wedstrijd 7 in de finale bij de dames. Het zal een uitverkocht huis zijn zaterdag in Landsmeer.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.