CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec wint Final Four

De dames van Lekdetec hebben de eerste prijs van het seizoen binnen. In een finale tegen Loon Lions was de ploeg van scheidend coach Hakim Salem veel te sterk 64-47.

De pijp was leeg bij de dames van Landsmeer. De kleine rotatie was simpelweg te smal voor Molly McDowell en dat zag je vanaf het begin van de wedstrijd. Het hoge tempo van de thuisploeg was te machtig en het verschil liep al snel op.

Met 47 punten in een finale ga je natuurlijk nooit winnen en dat was al snel duidelijk. Veel scorer moeten komen van Broring en Ligthart en juist die twee hadden het vizier niet op scherp staan in de finale. Broring moest hard werken voor haar punten en Ligthart kon het niveau van de halve finale niet aantippen.

Karin Kuijt werd gekozen tot dame van de wedstrijd en dat was meer dan terecht. Kuijt scoorde in de beginfase al 7 punten en dat waren precies het aantal punten dat Lions in 10 minuten scoorde (15-7).

Bij rust was de voorsprong al in de dubbele cijfers (37-25) en was het naast Kuijt ook Jacobine Klerkx met 9 punten, die aanvallend de kar trok. In de tweede helft werd het nimmer een wedstrijd. Bij Lions haalde niemand een acceptabel niveau en dan ga je geen enkele wedstrijd winnen. Het verschil liep op naar de 20 punten en de laatste wedstrijd van Salem kabbelde naar het einde toe.

De eerste Final Four winst is een feit voor Lekdetec (in de vierde finale) en de vraag is hoe de ploeg gaat reageren met een nieuwe coach. Salem vertrekt naar de bond en het CTO en de nieuwe coach zal maandag beginnen. Een moeilijke opdracht wellicht, want het team draait als nooit tevoren. Aan de andere kant heeft Bemmel de meeste kwaliteit van de gehele eredivisie, dus eigenlijk mag er weinig gebeuren.

Van harte gefeliciteerd dames van Lekdetec.

Foto: Basketball.nl

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.