CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec weer mede koploper in eredivisie

Het was geen leuke wedstrijd vanavond in Bemmel. De thuisploeg dacht er simpelweg te makkelijk over en dat werd in het begin goed afgestraft. Pas na de rust begon de ploeg een beetje met basketballen en werd het verschil op de borden gezet. Het werd 92-51 voor de thuisploeg Lekdetec in de wedstrijd tegen Amazone.

In het begin stond het 3-11 voor Amazone en speelde de hekkensluiter leuk en fraai basketball. De thuisploeg zou gewaarschuwd moeten zijn, want vorig jaar in de kwartfinale beker kwam de ploeg ook met de schrik vrij. Dat gebeurde nu ook voor de thuisploeg.

Via 11-17 zorgde Lisanne de Jonge met een buzzerbeater voor de gelijke stand na de eerste periode 21-21. Van de 21 punten kwamen er 15 van de Jonge, een mooie prestatie dus.

Vlak voor rust leek de wedstrijd gespeeld en liep het verschil op naar de twintig punten 46-29, maar een kleine run zorgde voor de acceptabele ruststand van 47-36 en leek het nog een wedstrijd.

Dat was een utopie voor Amazone, want in de tweede helft was de thuisploeg wel gewoon wakker en was het verschil simpelweg te groot. Via 66-44 en 83-48 werd het uiteindelijk 92-51 en dat was een ”normale”  uitslag gezien het kwaliteitsverschil en de stand op de ranglijst.

Door de overwinning staat Lekdetec weer naast Loon Lions op de ranglijst met 18 punten uit 10 wedstrijden. En dat is leuk, want volgende week staat de topper tussen de twee koplopers op het programma in Bemmel. Het belooft een prachtige wedstrijd te gaan worden in de strijd om de eerste plaats.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.