CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec vernedert Dozy Den Helder

De dames van Batouwe Basketball blijven ongeslagen bovenaan de ranglijst staan in de eredivisie. Dozy Den Helder dacht vooraf misschien een kans te hebben om de eerste nederlaag toe te brengen, maar werden ongenadig aangepakt door de thuisploeg. Het werd 103-66 voor de ploeg uit Bemmel.

En dat zal Robert Tjinga vies tegenvallen, want de club uit Den Helder leek dit jaar weer aan te gaan haken bij de topploegen en beschikt over twee Amerikaanse speelsters. Lekdetec doet het met veel jeugd en jonge meiden en veel passie en enthousiasme. Dat werkte vanavond uitstekend en de bezoekers werden volledig overklast.

Verdedigend was het een groot drama bij Den Helder en per kwart kreeg de ploeg respectievelijk 24, 28, 24 en 27 punten tegen per periode. Dan ga je geen enkele wedstrijd winnen in de eredivisie.

In het begin was het oud Den Helder speelster Lisa Schoen, die direct scorend doorkwam en zeven punten scoorde. Het stond binnen enkele minuten 13-4 voor de thuisploeg. Het verschil werd iets kleiner aan het einde van de eerste periode 24-18, maar het was een voorbode op de rest van de wedstrijd.

Bij rust was de wedstrijd gespeeld en stond de thuisploeg op een comfortabele voorsprong (52-30). Den Helder had de handdoek al geworpen en het verschil werd alleen maar groter. Via 76-48 stopte de kwelling bij 103-66. Waarschijnlijk een van de grootste nederlagen ooit van Den Helder in de eredivisie.

De overwinning van Bemmel betekent in ieder geval de beste start ooit in de dames eredivisie. Vijf overwinningen op rij.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.