CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec tweede finalist

De dames van Lekdetec zijn ook doorgedrongen tot de finale van de eredivisie. In een eenzijdige wedstrijd werd de beslissende vijfde wedstrijd gewonnen door de thuisploeg met 93-76.

58% van de invullers van de poll hadden dus gelijk. Lekdetec speelt de best of seven series tegen Loon Lions voor het Nederlands kampioenschap.

Maar dat het verschil zo groot zou zijn, hadden weinigen van te voren gedacht. Tot 14-16 was CTO zeker niet de mindere, maar een 16-2 run zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. Via 30-18 werd het nog even 30-24, maar dichterbij zouden de jonge dames uit Amsterdam niet komen.

De ervaring van de thuisploeg met internationals Karin Kuijt en Jill Bettonvil waren simpelweg te goed vanavond. Via een ruststand van 54-39 liep Bemmel door naar de twintig punten (71-51).

CTO bleef strijden voor een beter resultaat, maar wederom een driepunter van Bettonvil deed de wedstrijd definitief op slot (86-73). Geroutineerd speelde de thuisploeg de laatste minuten uit en gaat de bekerfinalist eindelijk door naar de finale.

En de finale zal een prachtige serie gaan worden, want de twee sterkste teams uit de reguliere competitie staan tegenover elkaar. En voor het CTO zijn de complimenten, want de ploeg van Remy de Wit heeft een fantastisch seizoen gedraaid in de eredivisie en zal zich nu gaan richten op de Oranje teams.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.