CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec te sterk voor dapper tegenstribbelend CTO

batouwe2015De wedstrijd in Bemmel tussen CTO en de plaatselijke Lekdetec werd een leukere en betere ontmoeting dan verschillende insiders vooraf hadden verwacht. Aan de hand van een wederom imponerende Jill Bettonvil trok Lekdetec uiteindelijk aan het langste eind: 86-72 voor de ploeg van René van der Wielen.

Tot 7-7 hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht, maar daarna nam Lekdetec het initiatief in de wedstrijd. Het was met name het vizier van Yordi Kathmann wat goed stond en de 10-0 run van de Gelderse lijstaanvoerder bracht Batouwe dan ook op 22-11 voorsprong. Het slotaccoord was echter voor de Amsterdamse formatie die in Deborah Vos een goede aanjager kende: 23-17 na tien minuten was een prima tussenstand, en nadat Rowan Bouwmans het gat nog even naar acht gooide aan het begin van het tweede kwart trokken de Amsterdammers de wedstrijd weer in evenwicht, met name ook doordat Ester Fokke met drie driepunters op rij goed doorkwam. Driepunters waren er ook aan de andere kant van het veld te bewonderen: Gabrielle van den Bosch en Karin Kuijt zetten hun handtekening onder een triple, en zo werd er flink op los gescoord in de eerste helt. Via een mooie score van opnieuw Kuijt kwam de ruststand van 47-41 op de borden te staan en konden de toeschouwers even ademhalen.

Na rust leek Lekdetec opnieuw weg te lopen, maar het verschil bleef te overzien voor de Amsterdamse uitdager, die ook mazzel had dat Lisa Schoen voor de thuisploeg behoorlijke ruzie had met de ring. Mede daardoor, en ook door goed werk van ex-Batouwe youngstar Laura Westerik en ex-Hoofddorper Myrthe den Heeten hield CTO de lijstaanvoerder in het zicht. Het was een driepunter van Jill Bettonvil (goed voor 14 punten en 16 rebounds in totaal) ruim vier minuten voor tijd die de nekslag bleek te veroorzaken voor CTO. De gedreven international bracht het gat weer in double digits, en een echt antwoord had CTO daar niet meer op. Een rits time outs van CTO in de slotfase tussen negen punten op rij van Lisa Schoen door , die ineens de fijnafstemming in haar schoten gevonden bleek te hebben, kon het tij niet meer keren, zodat Lekdetec de zware week met drie wedstrijden in 8 dagen af kon sluiten met een perfecte score van drie overwinningen. CTO intussen kon de wonden likken en constateren dat de ploeg misschien wel de diepste bank heeft van alle playoff kanidaten, en dat wellicht de bekerwedstrijd eind deze maand in Bemmel tegen Lekdetec al een mogelijkheid tot revanche biedt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.