CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec stoomt door: Bemmely Hills op goudkoers

20141206IMG_4604_Lekdetec-AmazoneWaar er vorig jaar al even hardop gedroomd werd in Bemmel over een hoofdprijs, was het dit jaar in de eerste mogelijkheid al gelijk raak: De dames van Rene van der Wielen wonnen de Supercup. En na vanavond gaan ze als lijstaanvoerder de final four in!

Mede dankzij een flitsende start wist Batouwe het Loon Lions onmogelijk te maken het geschonden blazoen van de laatste weken wat op te poetsen. Via 28-16 na het eerste kwart strormden de Bemmelsen door naar 41-30 bij rust en dat was een stand die er zijn mocht. Naast tradiitionele sterkhouders als Lisanne de Jonge en Karin Kuijt toonde ook international Jill Bettonvil weer haar klasse met een near-double double al bij rust. De Brabantse center met het fijne richtingsgevoel tekende uiteindelijk voor 10 punten en liefst 16 rebounds in de wedstrijd die kort voor tijd nog wel even spannend werd. In het derde kwart stond het even 51-36 maar de ervaren Landsmeersen, vorig jaar nog afwezig in de Final Four na de smadelijke nederlaag tegen US, haalden nog één keer diep adem en gooiden er een flinke eindsprint tegenaan.

Uiteindelijk hield Batouwe het hoofd weer koel en won het met 67-58 waardoor het de finale van het jaar ingaat als nummer 1 op de ranglijst in de eredivisie. Topscorer voor de thuisploeg was Karin Kuijt met 18 punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.