CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec pakt laatste strohalm

Het is de dames van Lekdetec gegund. De vierde wedstrijd in de finale om het Nederlands kampioenschap werd met minimaal verschil gewonnen. In Bemmel werd de achterstand in de serie verkleind tot 1-3. Vanavond werd het 68-67 voor de thuisploeg.

En dus kreeg de ploeg eigenlijk waar het recht op had. Een 4-0 eindstand in de serie zou geen recht hebben gedaan aan het uitstekende seizoen van Lekdetec. De ploegen liggen ook veel dichter bij elkaar. Vanavond viel het muntje de andere kant op. Laki Lakner en zijn dames zullen er niet te lang bij stil blijven staan. Zaterdag kan in eigen huis de landstitel alsnog behaald worden.

En niemand, die daar eigenlijk aan twijfelt of dat ook gaat gebeuren. En dat had vanavond ook zomaar het geval kunnen zijn geweest, want wat stond de thuisploeg te schutteren vanaf de strafworplijn. Een driepunter van Karin Kuijt zorgde voor 66-59 met nog 1.27 te gaan.

De wedstrijd leek beslist, maar in de laatste fase werden er maar liefst 5 gemist. Door een 1 uit 6 te schieten, kwam Lions nog heel dichtbij. Lisanne de Jonge zorgde voor de definitieve winst door 9 seconden voor tijd wel twee vrije worpen te benutten. De laatste drie punten van Landsmeer kwamen te laat.

Maar het was dus even bibberen en zweten voor de fans en de thuisploeg. Eigenlijk illustratief voor de jonge meiden uit Bemmel. Zij kunnen fantastisch basketballen, maar de sport zit ook vaak tussen de oren. En als deze overwinning helpt om het zelfvertrouwen op te vijzelen, kan het nog een leuke wedstrijd worden zaterdag. Wederom een must win voor Lekdetec.

Vanavond was de thuisploeg lang de bovenliggende partij en stond het vaak een punt of zes voor. Loon Lions bleef op het vinkentouw en had continue uitzicht op de landstitel. Bij rust was de stand 33-31 voor de thuisploeg, die een maximale voorsprong had van 7 punten deze wedstrijd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.