CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec.nl Te Sterk Voor Het Belgische Gentson

Het is de laatste jaren een goede gewoonte geworden dat Lekdetec.nl in de aanloop naar de competitie oefent tegen Gentson uit Gent in Belgie. Het zijn altijd spannende wedstrijden met zelfs gelijke spelen als resultaat maar nog nooit was Lekdetec.nl teruggekomen uit Gent met een overwinning op de ploeg uit de Eerste Belgische Nationale.

De Bemmelse formatie kon compleet aantreden; Rowan was op tijd genezen van haar enkelblessure.

De wedstrijd begon rustig, zeg maar traag, en Lekdetec.nl nam halverwege het eerste kwart een 10-4 voorsprong. De Belgische coach nam een time-out en als effect schroefde Gentson het tempo ineens op. Een 11-0 run was het gevolg. Verdedigend was het van Bemmelse kant veel te slap en de meiden kwamen telkens een stapje te laat. In de aanval vond men elkaar maar moeilijk en 20-13 was de logische stand na 10 minuten.

De verdediging van Lekdetec.nl stond beter in de tweede periode. De thuisploeg kreeg minder gelegenheid te penetreren in de bucket en het uitboxen was uitstekend verzorgd zodat er geen tweede kansen werden weggegeven. De thuisploeg had veel fouten nodig om Lekdetec.nl af te stoppen en de eerste 8 punten van de gasten kwamen van de vrije worplijn. Driepunters van Lisanne, Kris en Yordi brachten Lekdetec.nl langszij maar ook Gentson kende een sterke periode met veel mooie afstandsschoten en kon daarmee de rust ingaan met een kleine voorsprong: 34-32.

De zoneverdediging waarmee Lekdetec.nl uit de kleedkamer kwam, wierp onmiddellijk zijn vruchten af. De Belgische formatie kon maar moeilijk in de bucket komen en omdat de rebound zeer goed verzorgd bleef aan Bemmelse kant, scoorden de Belgen weinig. Lekdetec.nl daarentegen had de smaak te pakken en liet een aantal prachtig uitgevoerde aanvallen zien. Penetraties van Lisanne gevolgd door assists in de bucket leverden veel punten op. Jill kende een sterke periode en toverde een paar mooie moves uit de hoge hoed. Zij scoorde maar liefst 10 punten in dit kwart. Bij 47-55 brak de laatste periode aan.

Rowan opende de score in het laatste kwart met een mooi schot vanaf de elleboog en dat waren tevens haar eerste officiële punten in Bemmelse dienst. Gentson oogde leeggespeeld en kreeg de bal nog maar mondjesmaat door de ring. Jacobine gaf nog eens extra gas en was in deze fase maar moeilijk af te stoppen. 7 punten op rij waren het gevolg. Karin scoorde zeer fraai onder het bord en langzaam liep Lekdetec.nl verder weg. Al met al werd de overwinning ruimer dan vooraf gedacht. Bij 54-73 klonk het eindsignaal.

Een goede wedstrijd na een minder eerste kwart. Eenmaal warm gedraaid verdedigde de ploeg uit Bemmel goed, waren de aanvallen snel en gevarieerd en was vooral het rebounden, zoals al eerder vermeld, zeer goed verzorgd. Coach René heeft waarschijnlijk een fijne avond beleefd.

Scores: Jil Bettonvil 17, Lisanne de Jonge 13, Karin Kuijt 10, Jacobine Klerx 9, Lisa Schoen 9, Yordi Kathmann 8, Kris Biesters 5 en Rowan Bouwmans 2.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.