CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec.nl schiet de lichten uit in Landsmeer

Lekdetec Batouwe heeft op niet mis te verstane wijze de ongeslagen status verlengd. Nadat beide ploegen voor de kerst over twee wedstrijden gezien elkaar in evenwicht hielden, was ditmaal weer de Gelderse formatie te sterkste: 88-73 winst.

In Landsmeer zaterdagavond opende Batouwe met een mooi scherp staand vizier. Loyce Bettonvil trok fel van leer met drie driepunters in het eerste kwart alleen al, en gesteund door Jill Bettonvil en Yordi Kathmann die ook drietjes lieten noteren kwam het gros van de Bemmelse punten van buiten. Lions had nog wel het momentum, leidde met 24-19 na tien minuten en in het tweede kwart leek Keshia Mosley in haar thuisdebuut de zaak al vroeg te beslissen. Met drie scores op rij toonde de center van Loon Lions haar klasse. De Lions liepen echter niet weg, want Karin Kuijt trok haar ploeg uit het slop, en na 32-21 kwamen de gasten op gang. Batouwe kwam terug tot 380-36 en zag daar Lionstroef Molly McDowell al haar derde fout maken. Lekdetec drukte door en had bij rust een voorsprong van 42-46 te pakken. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen, en halverwege het derde kwart had Loon Lions de stand alweer in evenwicht gebracht.

Het werd 51-51 voordat Loyce Bettonvil weer onhoudbaar doorkwam. Met twee driepunters had ze een bijzonder grote rol in de 2-13 run naar 53-64. Bettonvil had op dat moment alweer 22 punten binnen. Dertien van die punten waren na rust gekomen! Loon Lions probeerde met een zoneverdediging nog wat aan de wedstrijd te veranderen, maar Lekdetec bleef scherp schieten, middels ook Jacobine Klerkx en Anouk Biesters. Het werd 60-81 na vijf minuten in het laatste kwart waarmee de wedstrijd wel gelopen was. In de slotfase kon Lions nog een stukje terugkomen, maar verder dan de 73-88 eindstand kon Lions niet meer komen.

 

Loyce Bettonvil 24 punten, Karin Kuijt 17 punten, Jacobine Klerx 16 punten, Anouk Biesters 11 punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.