CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec.nl pakt de punten in Barendrecht

Barendrecht, Lintex binnenland tegen lekdetec.nl
Er is een hele goede start voor binnenland, die nog steeds spelen zonder de Roos. Roubehie fissa, Fokke, Kasius en vd Lee. Voor hen opgetrommeld zijn Chimensa van la Parra en Imke van Genderen (u16) uit de jeugd.

Al snel is het 9-0 voor de gastvrouwen o.a. via 3 punten van Willeke Bruins na 4 minuten.
De 2 vrije worpen van Karin Kuijt zorgen voor de eerste Bemmelse punten 9-2. Lintex/Binnenland speelt in een hoog tempo o.l.v. Guard Shari Jeffrey in de openingsfase. Binnenland werkt keihard in de verdediging en Lekdetec verdedigt eigenlijk te slap.
Yordi Kathmann zorgt voor 9-5 en via een 3 punter van Jacobine Klerkx komt de landskampioen toch vrij eenvoudig terug tot 9-8.
In de volgende actie een 3 punter met bonus van Zera Butter. 7e minuut. Time out Lekdetec want Lintex/Binnenland verdedigt nog steeds goed van de basket af en dat geeft lekdetec aanvallend problemen. Mede dankzij een 3 punter van Shari Jeffrey en een 2tje van Jill Bettonvil voor Lekdetec is het gat voor de gasten toch weer 20-12. Ook de Bemmelse foutenlast loopt op en na periode 1 is het 23-12 voor Binnenland.

In de tweede periode begint Lekdetec met een and1 en er volgt een snelle Barendrechtse time out. De zone van lekdetec geeft Binnenland nu problemen en de gasten doet het ook iets beter aanvallend. Zo zijn Jill Bettonvil en Jacobine Klerkx zuiver van de vrije worp lijn. Ook Karin Kuijt raakt nu en zorgt voor 23-20. imagelay up Karin Kuijt

Binnenland scoort even niet meer. 23-22 via Klerx en een nieuwe time out voor coach van Rangelrooy. Nog 3 minuten te gaan.
Wie anders dan Zera Butter doorbreekt de scoreloze periode met 3 punten en het is weer 28-22.
Maar de thuisclub komt niet los,,want Jacobine Klerkx kan ook schieten (2×3 op rij). De laatste aanval voor lekdetec gaat mis dus blijft het gelijk bij rust 28-28.

Na de rust…
Opent lintex/binnenland weer sterk 4-0, Butter en Bruins. Jill Bettonvil doet iets terug en meteen volgt een steal met score van Karin Kuijt. Binnenland probeert het tempo hoog te houden. Butter loopt in de val en krijgt een 3e fout bij 34-32 met nog 16 minuten. Loyce Bettonvil maakt de stand weer gelijk. De Bemmelse zone staat nog steeds want het heeft succes. Klerkx zorgt voor de eerste echte Bemmelse voorsprong en Loyce Bettonvil zorgt met 3 punten dat er een nieuwe time out voor binnenland nodig is na 34-39.
Zera Butter maakt vrij snel daarna eigenlijk een domme 4e fout die als onsportief wordt beoordeeld. Het is dan altijd lastiger spelen als je nog 12 minuten te gaan hebt. Maar het deert haar niet want de volgende 3 punter komt weer uit haar handen. Periode 3 eindigt bijna met een shotblock cheese als Willeke Bruins ook een 3 punter maakt. Na periode 3 is het daardoor
41-42.

Karin Kuijt opent in het 4e kwart met een rake linker lay up. Samen met Jacobine Klerkx de aanvalsleider. Maar Butter blijft de Bemmelse kwelgeest.
image Zera Butter met een “3”

Beide teams scoren even makkelijker zo lijkt het. 45-50. Maar ook zijn er toch slordige momenten. Zera’s fraaie harde shotblock zet het thuispubliek weliswaar in vuur en vlam maar de achterstand voor binnenland blijft 45-53.

Een Time out voor Lekdetec met nog 3:53 op de klok.
Iedereen schrikt als Zera Butter aan het gezicht geraakt wordt, na een rebound maar ze kan verder. Nog 2:35 en het scorebord beweegt niet. De slotfase oogt rommelig en afentoe onvriendelijk maar het is Karin Kuijt met de drie punter die de wedstrijd in de Bemmelse tas stopt 45-56. Jeugd talent Imke van Genderen komt ook op het scoresheet met 2 vrije worpen, maar de winst gaat naar Lekdetec.nl met 50-60.

Scores Lintex/binnenland
Zera Butter 28 image en Willeke Bruins 11
voor Lekdetec.nl Jacobine Klerkx 19 en Karin Kuijt 15
imageJacobine Klerkx

Verzonden vanaf mijn Samsung-apparaat

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.