CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec.nl Neemt Revanche Tijdens Eerste Competitiewedstrijd

ElskeheerschopBemmel – Opnieuw moesten Lekdetec.nl en Lintex Binnenland Barendrecht tegen elkaar aantreden in De Schaapskooi in Bemmel. En dat vier dagen na de eerste ontmoeting afgelopen zaterdag voor de Super Cup. Het resultaat daarvan is bekend.

De openingsfase van de wedstrijd was rommelig. Lekdetec.nl nam weliswaar een 5-0 voorsprong via Jacobine Klerx en Jill Bettonvil maar soepel scoren was er niet bij. Dat het na 5 minuten spelen pas 5-5 stond, was typerend voor het spel in deze periode. Veel kansen werden gemist, het spel was stroef en stroperig en eigenlijk niet om aan te zien. Bij 13-14 brak de eerste pauze aan en voor de coaches was er werk aan de winkel.

De ploegen bleven daarna gelijk opgaan tot halverwege het tweede kwart. Toen zette coach Thijs Sloot een zoneverdediging neer waar Binnenland grote moeite mee had. Terwijl bij hun de teller lang stil stond, nam Elske Heerschop aan de andere kant haar ploeg op sleeptouw en werd de verdediging van de gasten volledig overlopen. Snelle passing zorgde voor vrije schutters en drives werden succesvol afgerond. Een zelden vertoonde 17-0 run veranderde de score in 5 minuten van 22-21 naar 39-21. Esther Fokke brak de ban en bracht de ruststand op 39-23.

Vlak na de pauze ging Rachel Roubehie- Fissa door haar enkel waarmee de toch al uitgebreide geblesseerdenboeg van Binnenland nog groter werd. Toch werd de voorsprong voor Lekdetec.nl langzaam kleiner tot 7 punten bij 46-39 na 27 minuten doordat de thuisploeg wat matjes aan de tweede helft begon. Maar op tijd waren de Bemmelse meiden weer bij de les en liepen ze weer weg naar 56-39 na 30 minuten.

Thijs Sloot spaarde een paar basisspeelsters vanwege lichte blessures waardoor Anouk Heijnens veel minuten kon maken. Daarin pakte ze 6 rebounds en schoot haar beide toegekende vrije worpen raak. De wedstrijd was gespeeld en kabbelde naar het einde. Dat kwam bij 67-52. Een duidelijke overwinning, de eerste in De Schaapskooi en het juiste antwoord op de pijnlijke nederlaag een paar dagen eerder

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.