CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec.nl Met Hangen En Wurgen Langs Solar Systemen Grasshoppers

Elske Heerschop doorslaggevend tegen Binnenland

Bemmel – Traditiegetrouw zijn wedstrijden tegen het Katwijkse Grasshoppers moeilijk voor Lekdetec.nl. Op de een of andere manier is het altijd lastig voor de Bemmelsen om tegen de goede schutters en harde werksters uit Katwijk te winnen.

De thuisploeg opende ditmaal goed via driemaal Jill Bettonvil. Maar Solar Systemen Grasshoppers ging gelijk mee en onder leiding van een sterke Sharon Beld was het erop en erover voor de gasten uit Katwijk. In de rebound liet de thuisploeg het volledig afweten en daar maakte Grasshoppers dankbaar gebruik van. Via driepunters van Karin Kuijt en Elske Heerschop bleef Lekdetec.nl nog redelijk in het spoor, maar het initiatief lag bij de Zuid- Hollandsen. Een buzzer- beater van Sonja Kuijt in het eindsignaal van het eerste kwart bracht de stand op 18-22.

De tweede periode bood opnieuw hoogstaand basketball. De ploegen schoten zeer zuiver en de score liep snel op aan beide kanten. Kris Biesters kende een sterke fase waarbinnen ze in een paar minuten 7 punten scoorde. En dat was nodig want de Katwijkse vrouwen hadden geen enkel ontzag voor de Bemmelse verdediging, wat er ook neergezet werd. Ingrid van der Plas en Eline Kraaijenoord waren een plaag in de Bemmelse bucket terwijl Eveline Messemaker en Janine Guijt van afstand de basket doeltreffend onder vuur namen. Door zelf ook regelmatig te scoren, bleef Lekdetec.nl met de moed der wanhoop in de buurt en bleef de achterstand te overzien: 38-44 was de ruststand.

De tweede helft bood een ander beeld. Het schotpercentage zakte aan beide kanten fors naar beneden. Lekdetec.nl opende het derde kwart goed en kwam door een drive met bonus van Jacobine Klerx en een driepunter van Karin Kuijt op gelijke hoogte. Maar drie scores van Ingrid van der Plas betekende dat de oude marge in ere hersteld was. Het spelpeil daalde langzaam. Bij Lekdetec.nl zaten teveel speelsters niet lekker in de wedstrijd en de ploeg was voor de scores te afhankelijk van een paar teamleden. Bij 54- 58 brak de laatste 10 minuten aan.

Aan Bemmelse kant was het nog steeds moeizaam; de ploeg vocht hard maar fraai was het niet. Bij Solar Systemen Grasshoppers sloop de spanning in de ploeg. De gasten misten veel vrije worpen (1 op 8 in de tweede helft) en de onzekerheid nam zienderogen toe. Toch bleven zij lang aan de goede kant van de score omdat de thuisploeg de broodnodige vorm ontbeerde. Een driepunter van Jacobine Klerx en twee scores van Lisa Schoen hielden de achterstand klein en in de 39- ste minuut zorgde Jill Bettonvil eindelijk voor een voorsprong: 65- 64. Het bleef zeer spannend maar ondanks het feit dat ook de thuisploeg vrije worpen miste in de slotfase, werd de voorsprong over de eindstreep getrokken: 69-66.

Een zeer benauwde overwinning waarvan je moet zeggen dat Grasshoppers de wedstrijd meer verloor dan dat Lekdetec.nl hem won. Waren de Katwijkse speelsters wat koeler geweest in het laatste kwart dan hadden ze zonder meer gewonnen. Maar als is…44 om 22 punten in de twee helften is een te groot contrast.

Lekdetec.nl kwam met de schrik vrij. De ploeg van Thijs Sloot gaf 46% rebounds weg in de eigen bucket en dat is schrikbarend. Teveel speelsters waren niet thuis en dan is het een wonder dat de punten in Bemmel blijven. Maar spannend was het! En dat is wat basketball zo mooi maakt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.