CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec niet opgewassen tegen Lintex

lintex feestAnd in the end bleek de finale gewoon weer te gaan tussen Loon Lions en Lintex-Binnenland. De titelverdediger won de tweede halve finale van Lekdetec met 67-74.

Op de overwinning van de Rotterdamse formatie was weinig af te dingen. In het eerste kwart nam de landskampioen en titelverdediger in de Final Four gelijk een 0-7 voorsprong, waarbij het schotpercentage van Lekdetec achterbleef. De Bemmelse formatie wist nauwelijks anders dan vanaf de vrije worplijn te scoren het eerste kwart, en stond al snel achter met 5-20 op een driepunter van Taelor Purdy met iets meer dan drie minuten te gaan in het eerste kwart. De formatie van René van der Wielen moest vol de achtervolging in, en wist bij 13-25 achter na tien minuten dat dat een zware taak ging worden.

Toch slaagde Lekdetec er mede door sterk spel van Karin Kuijt in om terug in de wedstrijd te komen. Na 21-32 op een drietje van Purdy sloot de Gelderse verdediging sterk, en bij rust was het nog maar 31-32 en had niemand in het sfeervolle Landsmeer er een idee van welke kant deze wedstrijd op ging vallen.

Na rust leek het Lekdetec wat er met het momentum vandoor leek te gaan. Kuijt was weer moeilijk te stoppen voor de Rotterdammers, en zij trok haar ploeg dan ook naar een 40-34 voorsprong, maar Lintex schakelde een tandje bij, en bleef op het vinkentouw. Met 53-49 was er nog altijd niet beslist aan het begin van de laatste periode.

Het vierde kwart werd het Butter-time. Na vijf minuten was het Rianne de Roos die Lintex weer op voorsprong bracht, en daarna liet Butter elf punten aantekenen in drie minuten om de wedstrijd uiteindelijk in de definitieve plooi te leggen. Na de 63-68 kwam Lekdetec nog tot een puntje, maar een driepunter van Lisa van den Adel sloeg de lucht uit de Bemmelse longen waarna Butter en Marlous Nieuwveen vanaf de vrije worplijn koel bleven en de zege binnenschoten.

Vanavond spelen Loon en Lintex om 19.30 uur de finale van het winterkampioenschap.

Topscorers:
Lintex: Zera Butter 28, Taelor Purdy 20, Marlous Nieuwveen 11, Rianne de Roos 10.
Lekdetec: Karin Kuijt 19, Yordi kathmann 13, Lisanne de Jonge 11

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.