CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec neemt revanche voor Final Four

Een ruime maand geleden verpulverde Binnenland/Rotterdam de droom van Lekdetec om in Katwijk de Final Four naar zich toe te trekken. Een klap in het gezicht ook van de Bemmelse guard Karin Kuijt die , terug in de hal waar ze het spelletje leerde, tegen één van de pijnlijkste nederlagen uit haar carriere aanliep. Het zal insiders dan ook niet verbaasd hebben dat het juist Karin Kuijt was die in de openingsfase van de topwedstrijd ongrijpbaar was voor de Rotterdamse vereniging.

Kuijt tekende voor 10 van de eerste dertien Bemmelse punten, en voor de grote titelfavoriet waren er op dat moment pas acht punten aangetekend. Een knappe start van de ploeg van Bart Sengers die sterk speelde voor rust en met name middels fastbreaks de Rotterdammers pijn deed. Zeker op de momenten dat Binnenland met een grote line up op het veld stond konden de winnaars van de Final Four het tempo van de Bemmelse sneltrein niet bijhouden. Een klein teken aan de wand dat de wedstrijd nog niet voorbij was, was een reeks van vier vrije worpen op rij die Lekdetec liet liggen. Binnenland putte er moed uit, en het was Zera Butter die haar ploeg bij de hand nam en de spanning terugbracht in de wedstrijd. Nadat Bemmel even met 10-21 voorstond , kwam Binnenland terug, via 28-35 en weer was het Butter die met een rasechte buzzerbeater de ruststand op 32-35 bracht.

Na de break was het Leonie Kooij die de wedstrijd op de schouders nam. Waar voor rust de allrounder een aantal opgelegde kansen naast de ring wist te krijgen, scoorde ze zes punten op rij om het momentum naar de ploeg van coaches van Rangelrooij en Appers te trekken. Dat Binnenland de wedstrijd hier niet volledig kantelde had Batouwe te danken aan een sterke periode van Gabrielle van den Bosch die liet zien dat ze meer in haar mars heeft dan alleen van ver raak schieten, want de Helderse guard schoot , drivede en frommelde zich naar 10 punten in het kwart waardoor ze haar ploeg mooi in de race hield.

De slotperiode moest het verdict gaan brengen wie er als lijstaanvoerder het weekend uit zou komen. Rianne de Roos zette voor het eerst een verschil van vier op de borden, maar toen was het Linda Appers die voor de thuisploeg twee kansen achter elkaar verprutste en zo Lekdetec weer in het zadel hielp. Met Jacobine Klerkx in de rol van aanjager kwam Batouwe terug, en Jill Bettonvil tekende middels een threepointplay voor 63-63. Met elf seconden te gaan en een stand van 69-70 op de borden na een score van Karin Kuijt dacht Binnenland een kans te krijgen om de wedstrijd nog te beslissen. Dat was buiten de waard in het Oranje gerekend, want in plaats van een goede schotoptie zagen de toeschouwers een fluitsignaal in het nadeel van de thuisploeg: Leonie Kooij kreeg een aanvallende fout. Binnenland stuurde Karin Kuijt snel naar de vrije worplijn waardoor het gat drie werd. Met zeven seconden te gaan kon Binnenland dus nog voor een gelijkmaker gaan. Na de time-out echter gooide Lisa van den Adel de inbouncepass een meter uit het bereik van Zera Butter waardoor het feest op de bank van Bemmel losbrak.

Topscorers:
Binnenland: Kooij 19 punten 11 rebounds; Butter 14 punten 5 assists; Kasius 23 punten 7 rebounds;
Lekdetec: Kuijt 22 punten; Loyce Bettonvil 18 punten en 9 rebounds ; van den Bosch 17;

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.