CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec neemt 1-0 voorsprong

Na Loon Lions heeft ook Lekdetec het thuisvoordeel weten te behouden. In een spannende wedstrijd werd uiteindelijk CTO Amsterdam opzij gezet met 76-68.

De stand in de best of five serie is 1-0 voor Lekdetec. Zaterdag is wedstrijd 2 ook in Bemmel. En dit gaat een echte serie worden, want daarvoor zijn de beide teams teveel aan elkaar gewaagd. Het begin was duidelijk voor de bezoekers en Emese Hof. De jeugdinternational scoorde in de openingsminuten direct 8 punten en de stand was 4-15.

Maar toen werd ook de thuisploeg wakker en hoe. Een 19-0 run volgde en stond er ineens een 23-15 op het scorebord. Maar het was een gekke wedstrijd vanavond en ook CTO toonde veerkracht. En dat zonder schutter Esther Fokke, die revalideert van een operatie.

Het werd een leuke pot basketball voor de neutrale toeschouwer. De 19-0 werd omgezet in een 0-11 run voor het CTO (25-30).

Bij rust was er weinig licht tussen de twee teams bij 33-36. Hof stond al op 17 punten halverwege.

Bij Lekdetec was het international Karin Kuijt die aanvallend de lijnen bleef uitzetten en een tomeloze energie op de mat legde. Een driepunter zorgde weer voor de voorsprong 54-52 en de thuisploeg gaf deze voorsprong niet meer weg. Toen ook Jill Bettonvil in de zoemer van de 24 seconden klok een driepunter scoorde was de tegenstander op de knieën. Via 70-64 werd het uiteindelijk 76-68,

De winst voor de thuisploeg, maar het ging heel moeizaam. De vraag is of de jonge meiden van Remy de Wit over een dosis weerbaarheid beschikken en dan kan het wel eens een hele leuke lange serie gaan worden.

Zaterdag wedstrijd 2, ook in Bemmel.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.