CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec naar halve finales

Lekdetec is vanavond doorgedrongen tot de halve finale. De finalist van afgelopen jaar had veel moeite met het CTO, maar won uiteindelijk met 86-79.

En dat de ploeg uit Bemmel in de halve finale staat is meer dan terecht. Als enige eredivisieploeg heeft Lekdetec geen tegenstanders uit de promotiedivisie of lager en moet het echt vechten voor een plek in de halve finale. Eerst werd Loon Lions knap verslagen en vanavond dus tegen een sterk CTO.

Vorige week verloor hetzelfde CTO met 86-72 in de competitie, maar speelde toen zonder Van Veen, Hof en Kantebeen. Nu was het dus een andere wedstrijd en de ploeg van Remy de Wit brutaal de leiding. En het was een prachtig eerste kwart, want beide teams lieten het verdedigen voor wat het was. Na de eerste was het 25-28 voor CTO.

De tweede periode was het wachten totdat een ploeg ging missen of ging verdedigen. Lekdetec kon het hoge tempo niet volgen en kwam met 29-37 achter. Maar onder leiding van Kuijt en Klerx kwam de thuisploeg sterk terug. Bij rust was het zelfs een kleine voorsprong voor Bemmel 46-45.

In de derde periode was het wederom het CTO, wat sterk uit de kleedkamer kwam en nam wederom een kleine voorsprong 49-55.

Maar een uitstekend spelende Klerx nam de thuisploeg op sleeptouw en zorgde voor wederom een spannende wedstrijd 65-66. In de vierde periode was de tank leeg bij de jonge talenten en glipte de zege langzaam weg uit de handen van De Wit. Via 81-71 werd het nog even spannend 81-77, maar ondanks wat missers vanaf de vrije worplijn behaalde de thuisploeg toch veilig de eindstreep.

Een halve finale plaats voor de koploper in de eredivisie.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.