CP3 by Basketball Totaal

LEKDETEC LANDSKAMPIOEN!!!

Lekdetec Batouwe is vanavond na een zinderende zevende wedstrijd Nederlands Kampioen geworden. In Landsmeer werd de thuisploeg verslagen met 61-69! Na een 3-0 achterstand won de ploeg uit Bemmel 4 wedstrijden op een rij. Wat een fantastische prestatie. Lady of the game was Kathmann met 19 punten en 5 uit 5 driepunters.

En beide teams maakten er een fantastische wedstrijd van. De sfeer was heerlijk in de ICL sporthal in Landsmeer. En beide teams hadden geen angst en pudding in de benen. De eerste periode was hoogstaand en scores volgden elkaar snel op. Lekdetec schoot met scherp in de eerste periode en liet zes driepunters aantekenen via Kathmann en vd Bosch. Bij de thuisploeg was het Ligthart met tien punten in de eerste periode die voor de aansluiting zorgde. Na tien minuten was de stand 22-24 in het voordeel van Lekdetec.

De tweede periode gaf hetzelfde beeld. Aanvallend werd er minder gescoord, maar het maakte de wedstrijd er niet minder aantrekkelijk op. Het was een fantastische eerste helft, waarin Lekdetec maximaal vijf punten voor stond. Loon Lions bleef in de wedstrijd en ging zelfs met een kleine voorsprong rusten. 37-36.

Ook in de tweede helft was het Lekdetec, die de eerste tik uitdeelde en een vier punten voorsprong nam. Maar Lions bleef verdedigend knokken en dat leverde veel steals op voor de thuisploeg. Het kwam langszij, maar kon niet erop en erover gaan. De vele driepunters bleven de thuisploeg in de problemen brengen. Ineens was daar een klein gaatje vlak voor het einde van de derde periode. Van den Bosch gooide nog maar een driepunter raak en bracht de grootste voorsprong op de borden 48-54.

Loon Lions had nog tien minuten om de zesde landstitel binnen te slepen, maar het schotpercentage liet ze in de steek in de derde periode. Ook reboundend liep het niet voor de Lions. Na de derde periode was het verschil +10 voor Lekdetec.

En de titel kwam binnen handbereik, want de bezoeksters liepen weg naar een 48-56 voorsprong. Loon Lions wankelde, maar Lekdetec verzuimde de trekker over te halen. Kim Hartman zat totaal niet in de wedstrijd, maar haar score zorgde wel weer voor de aansluiting (54-56).

Toch was het daarna Lekdetec, die de titel simpelweg meer wilde halen dan de thuisploeg, Het vocht voor elke bal en elke rebound en bleef maar driepunters scoren. Een driepunter van wederom Kathmann en vijf punten van Betonvill zorgde voor een 55-64 voorsprong. Nog vier minuten voor de thuisploeg om terug te knokken en zo geschiedde. De achtervolging werd ingezet en Belinda Bos zorgde voor de 61-64 met nog 1.29 minuten op de klok. Klerkx kreeg twee vrije worpen en faalde tweemaal. Ook vd Bosch kon slechts een vrije worp te scoren voor de 61-65 met nog 39 seconden op de klok.

Toch kreeg Lions nog twee opgelegde kansen, maar Molly McDowell kon toch tweemaal toe van dichtbij niet scoren en moest de ploeg fouten gaan maken. Lekdetec faalde nu niet meer en schoot de wedstrijd definitief op slot. De eerste landstitel voor Lekdetec is een feit en is de dames van harte gegund. Loon Lions speelde ook een fantastisch seizoen, maar moest helaas genoegen nemen met het zilver.

Namens iBasketball van harte gefeliciteerd!!!

lekdetec kampioen 2

Foto: Michiel van Beers

 

 

4 reacties

  1. Wat een top prestatie om 3 – 0 achter om te buigen in 3 – 4.
    Zo blijkt eens te meer dat het aan kopen van gerenommeerde speelsters (Ligthart , Sharon & Myrthe Beld) niet altijd een garantie is tot succes , en dat een team waar toch wat meer meiden van de eigen club in spelen uiteindelijk op zo’n knappe manier kampioen wordt is naar mijn smaak echt wel promotie voor de Basketbalsport.
    Laki Lakner coach van het jaar zonder één prijs te winnen?!!
    Ik zou zeggen René van der Wielen wint drie prijzen en is wat mij betreft de coach van het jaar…..

  2. Sorry, volgens mij heeft Batouwe er dit jaar 2 gewonnen JP, geen 3, ben t overigens wel met je eens dat Rene dit jaar meer recht op de prijs had dan Laki, ook kijkend naar de eerste seizoenshelft

  3. Kippenvel toen het eindsignaal klonk. Geschiedenis was geschreven door Batouwe. En wat een genot en zwaar verdient.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.