CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec laat CTO in 3e kwart achter zich

Foto: Batouwe Basketball

Foto: Batouwe Basketball

Bemmel – Twee nog steeds gehavende ploegen traden tegen elkaar aan in De Schaapskooi. Lekdetec.nl zonder de bekende geblesseerden en het CTO zonder een paar gehavenden waaronder de in Bemmel welbekende Laura Westerik. In januari zal zij geopereerd worden aan haar voorste kruisband die ze heeft afgescheurd. Een lange revalidatie wacht haar.

Voor een redelijk goed opgekomen publiek begon Lekdetec.nl wat moeizaam. Een paar minuten bleef het kruid in de aanval droog en het CTO nam een 0-5 voorsprong. De eerste score was een driepunter van de Nijmeegse Charlotte van Kleef en daar zou ze het niet bij laten. De aanval van Lekdetec.nl begon beter te draaien al wilde het afstandsschot totaal niet vallen. Jill Bettonvil zorgde er door een paar intercepties met score voor dat een 8-13 achterstand werd omgebogen naar een 17-15 voorsprong. Het eerste kwart eindigde bij 24-18.

Via Rowie Jongeling en Karin Kuijt liep Lekdetec.nl weg naar 28-18 en dat zou lekker hebben moeten voelen. Maar hoewel de full- court press van Lekdetec.nl regelmatig balwinst opleverde, stond dezelfde press vooral achterin regelmatig te schutteren waardoor het CTO terug kon komen. Ex Batouwe speelsters Charlotte van Kleef en Marleen Peek brachten de spanning terug en twee driepunters van Anne van Vlijmen (ja, heeft ook in het wit gespeeld) gaven de Amsterdamse ploeg een 36-37 voorsprong na 18 minuten. Vrije worpen van Karin Kuijt brachten de leiding terug in Bemmelse handen bij rust: 42-39.

Het derde kwart was bijna een kopie van de wedstrijd van vorige week. Een zeer fel spelend Lekdetec.nl liet ineens sterk spel zien en het CTO had het nakijken. Opnieuw was het Jacobine Klerx die het verschil maakte in deze fase en 12 punten op rij liet aantekenen. Het CTO leed veel balverlies tegen de press en tegen de zeer geconcentreerd verdedigende Bemmelse brigade. 32-8 was het resultaat in deze periode en daarmee was de wedstrijd op slot gedaan.

Jammer genoeg kon de thuisploeg dat niveau niet vasthouden in het vierde kwart. Zowel qua score als qua spel werd het een herhaling van het tweede kwart. De ploeg van Thijs Sloot werkte nog steeds hard maar de concentratie was veel minder. Lisa Schoen voegde nog 6 punten toe aan haar totaal, Anouk Heijnens bracht haar totaal op 7 en Charlotte van Kleef bekroonde een prima optreden met een 6e driepunter waardoor haar totaal op 21 kwam. Bij het eindsignaal stond er 92-68 op het bord.

Een wedstrijd met veel gezichten waarin het CTO de drietjes veel beter schoot dan Lekdetec.nl (9 uit 16 tegen 3 uit 21). Ooit was dat een zeer sterk wapen van Lekdetec.nl. De meiden hebben keihard gewerkt en vaak was het spel van hoog niveau. Jammer dat het regelmatig ver wegzakt. Vergeleken met een aantal weken geleden zijn er duidelijk vorderingen gemaakt en dat geeft moed voor de confrontatie(s) bij de Final Four volgende week.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.