CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec klaar voor revanche

Zaterdag is de bekerfinale bij de dames. Binnenland heeft een wat stroeve aanloop richting de bekerfinale en Lekdetec gaat als de nummer twee de play-offs in en is favoriet voor de bekerfinale.

En dat Lekdetec in de finale staat, is meer dan terecht. De ploeg is een echte cupfighter en heeft achtereenvolgens drie eredivisieteams verslagen. Ook de eerste ronde was geen makkelijke opgave voor de dames uit Bemmel. Topploeg US uit Amsterdam was de eerste tegenstander. Er werd gewonnen met 53-73. Achtereenvolgens gingen Lions (74-56), CTO Amsterdam (86-79) en in de halve finale Grasshoppers (63-77) ten onder aan de dadendrang van Lekdetec.

Een finale, die dus meer dan terecht is en de dames van Van der Wielen zullen uit zijn op revanche. Vorig jaar was Binnenland een grote plaag voor Lekdetec gedurende de play-offs en ook in de bekerfinale.

Voor coach René van der Wielen overheerst maar één woord: “Trots. Ik ben trots op mijn team. Op weg naar de finale hebben we gewoon goede teams verslagen”.

Ook in de competitie was de ploeg lange tijd koploper, maar uiteindelijk ging de bovenste plaats naar Loon Lions. Toch maakt dat niet uit voor de ambities van Lekdetec. “Ik ben meer dan tevreden over de tweede plaats. Iedereen had hier vooraf voor getekend. Een tweede plaats en een bekerfinale. Wij staan er maar mooi! En the past is over, dus het verleden speelt geen enkele rol bij het team en de technische staf”.

In de competitie en de final four stonden beide teams al zesmaal tegenover elkaar. Viermaal kwam Lekdetec als winnaar van het veld, maar dat geeft natuurlijk geen garantie op een goede afloop.

“De doorslag zal zaterdag liggen bij onze intensiteit in de defense. Wij zijn gelukkig weer compleet en kunnen weer op niveau trainen. Dat gaan we zeker terugzien in de wedstrijd”.

Toch blijft van der Wielen bescheiden en duidelijk wat hij zal eisen van zijn dames. “Voor ons zijn de begrippen energie en intensiteit heel belangrijk. We kunnen heel goed als team spelen. Deze zaken moeten a.s. zaterdag kloppen”.

En het is natuurlijk mooi voor de ploeg, die vorig jaar kampte met een gereduceerd budget. Het bracht de ploeg nog dichter bij elkaar. “Het bestuur heeft dit seizoen hard gewerkt om van Lekdetec een stabiele organisatie te maken, zowel op financieel gebied als organisatorisch. Het winnen van de beker is dan voor het bestuur een mooie opsteker”.

 

Beide teams heel veel succes zaterdag!

nbbbeker

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.