CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec eenvoudig naar bekerfinale

Lekdetec is de tweede finalist geworden in de Nederlandse beker. In Katwijk waren de bezoeksters simpelweg een maatje te sterk voor de hardwerkende Katwijkse dames. Met een 63-77 overwinning is de rematch tussen Binnenland en Lekdetec een feit.

De eerste periode waren de dames uit Katwijk iets sterker, maar het kon niet weglopen van de tegenstander. Wie anders dan Karin Kuijt zorgde voor de 20-20 stand na de eerste periode.

En waar Lekdetec aanvallend doorging, viel de productie aan Katwijkse zijde stil te liggen. En het regende driepunters aan beide kanten, maar Lekdetec bleef ze maar raken vlak voor de rust. Een 0-9 run zorgde voor de veilige 35-46 ruststand.

De tweede helft werd uiteindelijk een formaliteit en was het genieten van wellicht de beste speelster van de Nederlandse velden momenteel Karin Kuijt. De oudste Kuijt heeft zeer talentvolle zusjes lopen bij de thuisploeg, maar Kuijt was de leider in het veld bij Lekdetec en eindigde met 14 punten.

Ook Bettonvil was van zeer grote waarde met 14 punten en 13 rebounds.

De finale is dus een feit voor Lekdetec en is dik verdiend, want de ploeg won als enige van drie eredivisieteams (Loon Lions, CTO en Grasshoppers).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.