CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec bibbert tegen fris en goed spelend Jumpers

De dames van Lekdetec Batouwe hadden vooraf vast en zeker verwacht een makkelijkere avond te krijgen dan uiteindelijk het geval was. Jolly Jumpers gaf meer dan fatsoenlijk partij en verloor uiteindelijk met 74-67 maar klopte ondanks de 3e nederlaag op rij daarmee wel fors aan de deur , en niemand zal nog zeuren over het feit dat Jumpers zich eigenlijk niet gekwalificeerd had voor de eredivisie.

Jumpers startte de wedstrijd al beter dan de thuisploeg, en liet zien met fris en onbezorgd spel de ploeg van ex-Jumpers coach Bart Sengers te lijf te willen gaan. Het duurde even voordat Batouwe daar een antwoord op wist te vinden, en bij 12-11 kwam Lekdetec voor het eerst aan de goede kant van de score te zitten. Voor even maar, want aan het eind van de eerste periode had Jumpers toch een kleine voorsprong weten te pakken: 16-17 en daar was niets aan gestolen.

Toch was Batouwe in staat om na de eerste periode voorzichtig afstand te nemen van de tegenstander. Loyce Bettonvil trok haar ploeg uit het slop, en voerde haar ploeg aan naar een 35-25 tussenstand halverwege het tweede bedrijf, en aan de rust aangekomen stond er zelfs 43-30 op de borden. Loyce Bettonvil had daar al 15 punten op haar naam staan, en kreeg goede steun van zus ill die op 13 stond halverwege!

Daarmee bleek de zege nog alles behalve binnen, want Lekdetec startte het derde kwart weer slecht, liep behalve tegen Jumpers bij vlagen ook tegen zichzelf te basketballen en de sterk georganiseerde Jumpers ploeg kwam langzaam terug in de wedstrijd. Via 49-42 werd het 57-48 en zelfs 59-50 bij aanvang van het slotaccoord. Jolly Jumpers toonde zich meer dan capabel om de Bemmelse sterrenformatie het vuur aan de schenen te leggen, en kwam zelfs terug naar 65-59 op iets meer dan vier minuten van het einde. Een sensatie hing in de lucht. Zeker toen Jumpers het gat nog verder verkleinde naar 67-65 wankelde Lekdetec en leek de tijd rijp voor de knock-out. Die kwam er ook, maar werd uitgedeeld door Loyce Bettonvil die nog maar eens een driepunter raakschoot. Het was de doodsteek voor Jumpers dat die klap niet meer te boven kwam, en uiteindelijk met 74-67 de bietenbrug op ging.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.