CP3 by Basketball Totaal

Lekdetec Bemmel wint supercup

Ook bij de dames eredivisie is de supercup gespeeld. Lekdetec uit Bemmel pakte enigszins verrassend de eerste prijs van het seizoen. In Rotterdam werd landskampioen en bekerwinnaar Binnenland verslagen met 79-71.

Binnenland mist uiteraard Leonie Kooij en ook Linda Appers kan niet spelen. Het was wel het debuut van Marlous Nieuwveen in het blauw van Binnenland. Ook Bemmel heeft ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen. Anouk Biesters (gestopt) en Loyce Bettonvil (Belgie) vertrokken en er kwam in Rene van der Wielen een nieuwe coach.

Bij Binnenland moest door een blessure van Corine Manuputty junior Shari Jeffrey start in de basis starten,  maar lekdetec scoort het eerst 0-2 via Lisanne de Jonge.

Snel is het 5-4 dankzij een vrije worp van Shari Jeffrey en een 3 punter van lisa vd adel. Maar Lisanne de Jonge laat zien waarom zij een versterking is voor Bemmel. Zelf scoort zij met een driepunter en als ook Jill Bettonvil scorend mee gaat doen, is het 8 -12 na 5 minuten.

Lekdetec speelt goed in deze fase en bij 8-15 moet Binnenland en van Rangelrooy een eerste time-out nemen. Daarna kwam Binnenland met een kleine run door een score van Zera Butter en via een mooie assist van Lisa vd Adel aan Marloes Nieuwveen. Een and1 en de eerste punten voor de center in blauwe dienst.

Voor Lekdetec mikt nieuwkomer Lisa Schoen er een mooi schotje en en door een 3 punter van Gabrielle vd Bosch eindigt het eerste kwart bij 17-20 voor Bemmel.

2e periode

 Binnenland verdedigt in een zone, maar grijpt nog geen rebounds dus vaak een 2e kans voor lekdetec. Er wordt doior beide teams makkelijk gescoord nu. Lees maar

De tweede periode werden de scores aan beide kanten eenvoudiger gevonden. Er werd om en om gescoord en na scores van de rotterdamse/barendrechtse luchtmacht De Roos en Nieuwveen komt er een gelijke stand 28-28.

Dus nam van der Wielen voor het eerst een time out in de 16e min. Lekdetec speelt nu ook zone. Zera Butter straft het meteen af met 2 punten, maar Lekdetec valt goed aan, Jacobiene Klerkx 2+1, Jill Betonvill een eenvoudige lay-up en wederom Betonvill, deed Binnenland in een time out vluchten bij 30-36.

Een kleine sprint van Binnenland en Butter zorgde voor een 37-38 ruststand. Belangrijk was wel de derde persoonlijke fout door Butter 3 seconden voor de rust. Van Rangelrooy zette de guard vlak voor rust weer in de ploeg met twee fouten en de derde fout was een pijnlijke voor de thuisploeg.

3e periode

Opening is wederom voor Lekdetec met de 3 punter van Yordi Kathmann en lopen de bezoekers snel weg naar 39-46.

In de vijfde minuut wederom een time out voor Binnenland, want er is een cruciale vierde fout voor Butter bij een 41-48 achterstand. Zera Butter moest dus naar de kant.

Het gat groeit naar 48-57 dankzij een 3 punter van wederom Gabrielle vd Bosch. Binnenlandse slordigheid en een score van Karin Kuijt zorgt voor een groot gat. Van Rangelrooy geeft de van een blessure terugkomende Corine Manuputty speeltijd en met 5 punten op rij laat zij zich zien, 50 -59.

4e periode

Beide teams scoren moeilijker. Lisanne de jonge maakt haar 16e punt. 52-64. Lisa vd adel brengt Binnenland een beetje terug met 6 punten op rij (58-64) en lekdetec is het even kwijt. Echter karin Kuijt scoort 58-66, maar Lekdetec neemt toch de time out om de rust te herstellen. Een nieuwe 3 punter, dit keer van Karin Kuijt en weer een time out voor binnenland 60 71. De Scheidsrechters geven opnieuw een onsportieve fout aan de thuisploeg en de Jonge mag bij 66-73 haar achttiende punt scoren.

Toch wordt het nog spannend via 68-73 en na een turnover van Lekdetec (op 1:55)  scoort Rianne de Roos de 70-73. Er volgt zelfs nog een turnover van Lekdetec met nog 1:29  echter volgt er geen score voor Binnenland.

Bemmel speelt de wedstrijd geconcentreerd uit en via Karin Kuijt met een driepunter wordt de wedstrijd in het slot gegooid.Vrije worpen van Klerkx bepaald de eindstand op 71-79. Supercup en de eerste seizoens prijs voor Lekdetec.

Bem

 

Scores Kuijt 19 pt, De jonge 18, Bettonvil 16, Klerx 12, vd Bosch 10

Vd adel 14, Butter 12, De roos 12

Frits van Dongen

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.