CP3 by Basketball Totaal

Leidse zwaluw heet Wright

De zomer is nog lang niet in zicht, maar de eerste Leidse zwaluw is gesignaleerd. Zijn naam is DeJuan Wright en hij maakte in zijn debuutwedstrijd voor Zorg en Zekerheid Leiden 12 punten. De landskampioen ondervond in de tweede helft van de wedstrijd die nooit een wedstrijd was nauwelijks tegenstander van het La’Shard Anderson-loze Challenge Sports Rotterdam: 51-84. Bij ZZ Leiden eindigden vijf spelers in de dubbele cijfers. Alleen Matthew Otten (19 punten) en ex-Leidenaar Yannick Franke (10) deden namens Rotterdam iets terug.

Leiden begon verrassend zwak aan de wedstrijd. In het eerste kwart liep de ploeg achter de feiten aan, terwijl met de inzetbaarheid van Wright nu eindelijk de blik volledig naar boven gericht kan worden. Hoewel Leiden zesde staat op de ranglijst is er nog niets (behalve de Super Cup) verloren: Leiden zit nog in de NBB Beker en Van Helfteren heeft in de competitie nog even de tijd om Wright aan de systemen te laten wennen. Waar vorig seizoen op één wedstrijd na de kortste weg naar het landskampioenschap werd afgelegd, daar hoeft nu een lange weg niet per definitie tot minder succes te leiden.

Dan zal er echter meer scherpte in de ploeg moeten komen. Rotterdam, waar naast Anderson ook Rigters ontbrak, kwam met 19-16 uit het eerste kwart. Met name Matthew Otten speelde een knappe wedstrijd voor de Rotterdammers.

Toen de Leidse ploeg in het tweede kwart eindelijk op stoom kwam, was er al rap van een wedstrijd geen sprake meer. Gelukkig voor Rotterdam zit La’Shard Anderson heel dicht tegen zijn terugkeer aan. Anderson is gemiddeld goed voor een dikke twintig punten per wedstrijd. Een simpel rekensommetje leerde echter dat zelfs die extra inbreng ZZ Leiden nauwelijks schrik had kunnen aanjagen.

 

CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  51-84  (19-16, 29-41, 37-64)

20140213 rdam_leid 3116 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.