CP3 by Basketball Totaal

Leiden zit te springen om Thompson; Richard profiteert

Het sein staat nog steeds niet op groen voor de Leidse aanwinst Kevin Thompson. Zonder de nieuwe hoop onder de borden ging de landskampioen vanavond in de eigen Vijf Meihal onderuit tegen Matrixx Magixx Wijchen, dat op hun beurt wel kon beschikken over de teruggekeerde Kelvin Martin. De Leidse ploeg liet in de tweede helft de bij rust opgebouwde voorsprong van 7 punten (35-28) als sneeuw voor de zon wegsmelten en ging uiteindelijk met 65-74 onderuit.

Matrixx Magixx toonde zich over de gehele wedstrijd sterker in de rebound. Met 28 tegen 43 pakten de Wijchenaren niet alleen beduidend meer rebounds, de ploeg van Michael Schuurs schakelde ook sneller om dan Leiden. Uit de break maakte Magixx 14 punten. Zorg en Zekerheid Leiden bleef hangen op slechts 4 punten vanuit een snelle transitie.

Patrick Richard was de Grote Man voor de bezoekers. Richard maakte 28 punten en pakte 9 rebounds. In zijn slipstream deed ook Sjors Poels nadrukkelijk van zich spreken met 10 rebounds, waarvan 8 defensief. Daarmee leverde Poels een cruciale bijdrage aan de doorslaggevende factor in het vier-punten-duel.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden kwam Worthy de Jong tot 16 punten. Josh Duinker maakte er 1 minder.

Bij Kelvin Martin was er nauwelijks sprake van het ‘vieren’ van zijn terugkeer bij Matrixx Magixx. De Amerikaan mocht dik vier minuten meerennen, pakte 2 rebounds en gooide 2 keer de bal weg.

 

ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN – MATRIXX MAGIXX WIJCHEN  65-74  (19-15, 35-28, 48-49)

20140111 leid_wijc 3088 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.