CP3 by Basketball Totaal

Leiden verslaat in extremis Zwolle

Zorg en Zekerheid Leiden heeft met een 75-78 overwinning in en tegen Zwolle de kansen op een lucratieve uitgangspositie voor de play-offs levend gehouden. De Leidenaars speelden een gelijkwaardige wedstrijd tegen Landstede, dat pas bij 74-74 met nog een dikke minuut op de klok brak. Een lay-up van Mike Schachtner en twee vrije worpen van Sean Cunningham konden door de Zwollenaren slechts worden beantwoord met één benutte vrije worp van Kenrick Zondervan. J.T. Tiller gooide in de buzzer nog wel een driepunter naar de ring, maar anders dan het einde van het eerste kwart trof het ‘schot’ nu geen doel. Josh Duinker was ouderwets op dreef met 21 punten en 9 rebounds. Worthy de Jong maakte 20 punten en pakte 7 rebounds. Voor Landstede was Holden Greiner de topscorer met 17 punten.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Landstede kon bij winst de vierde plaats steviger in handen krijgen, terwijl Leiden een belangrijke slag kon slaan in de jacht op die felbegeerde vierde positie. Zonder Justin Stommes, die in Amerika herstelt van een knieblessure, sloeg Zwolle na het eerste kwart een bescheiden gaatje van 6 punten (17-11). Die groeide in het 2e kwart uit tot maximaal 8 punten, bij 19-11. De manier waarop die score tot stand kwam, deed Toon van Helfteren al na 5 seconden in de tweede periode een timeout aanvragen. De thuisploeg slaagde er niet in om de voorsprong tot een serieuze marge uit te bouwen. En telkens als het gat opliep tot circa 8 a 10 punten, wist Leiden vervolgens weer goed terug te komen. Via 25-18 werd het bijvoorbeeld weer 25-23, om uiteindelijk de rust te bereiken bij 34-34.

De bezoekers leken de derde periode goed te beginnen bij 34-38, maar moesten daarna een 14-2 run toestaan, waardoor Landstede bij 48-40 opnieuw een bescheiden voorsprong koesterde. Na 30 minuten speeltijd bleef die marge overeind (58-50), waarna Van Helfteren een technische fout kreeg en Landstede de laatste periode begon met 2 vrije worpen en balbezit. Holden Greiner benutte de vrije worpen en scoorde bovendien uit het daaropvolgende balbezit (62-50). Een ideale uitgangspositie, zo leek het. Leiden toonde in die fase karakter en vocht zich  – wederom – knap terug. Aan de hand van Worthy de Jong en Josh Duinker nam Leiden halverwege het laatste kwart zelfs de leiding, bij 66-68. In het restant hielden de ploegen elkaar in evenwicht, waarbij de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind trokken (75-78).

 

LANDSTEDE BASKETBALL ZWOLLE – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  75-78  (17-11, 34-34, 58-50)

20140309 zwol_leid 3136 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.