CP3 by Basketball Totaal

Leiden te zwak voor echte top

De echte top in het Nederlands basketball blijft vooralsnog onbereikbaar voor Zorg en Zekerheid Leiden. De landskampioen werd vanmiddag behoorlijk de maat genomen door SPM Shoeters Den Bosch: 80-68. Leiden bungelde voortdurend aan een elastiek, maar de pogingen om het gat naar de nummer twee op de ranglijst te dichten, bleken telkens vruchteloos. Halverwege de wedstrijd had de beste ploeg op het veld al een 42-23 voorsprong genomen. Dat werd onder aanvoering van Tai Wesley met een 18-8 run uitgebouwd tot 50-27 in het derde kwart.

Leiden kwam aan het eind van de wedstrijd nog één keer terug. Sean Cunningham schoot met een driepunter bij 73-66 nog iets van hoop binnen bij Leiden. Maar David Gonzalvez en Ali Farokhmanesh boorden namens SPM Shoeters iedere vorm van hoop de grond in: 80-68.

De arbitrage blonk uit in het niet aanvoelen van het belang van de wedstrijd en trakteerde de bezoekers op 24 fouten. Daardoor kwamen de Brabanders in totaal 24 keer op de vrije worplijn. Alle 24 pogingen werden benut. Leiden maakten slechts 8 punten uit vrije worpen.

David Gonzalvez (17 punten), Tai Wesley (15) en Kees Akerboom (12) waren de Bossche topscorers. Voor Leiden maakte Sean Cunningham – terug van één wedstrijd schorsing – 15 punten.

Door de zege nam SPM Shoeters nog nadrukkelijker op de ranglijst afstand van zijn aartsrivaal. Het verschil tussen de voormalige concurrenten bedraagt inmiddels tien punten.

Toon van Helfteren speelde met een rotatie van acht spelers. Oud-Bosschenaar DeJuan Wright beschikt nog steeds niet over de benodigde papieren en was nog niet inzetbaar voor ZZ.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  80-68  (20-15, 42-23, 61-42)

20140209 denb_leid 3115 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.