CP3 by Basketball Totaal

Leiden met opgeheven hoofd uit EuroChallenge

Het doek was al gevallen in de EuroChallenge voor Zorg en Zekerheid Leiden, maar de mannen van Toon van Helfteren hadden toch de veerkracht om nog één wedstrijd het beste uit het team te halen. Kataja Basket was geen partij in de Vijf Meihal. De geconcentreerd spelende nationaal kampioen veegde de Finnen met 72-58.

Josh Duinker toonde opnieuw aan van Europese klasse te zijn. Duinker maakte 25 punten en trok 12 rebounds naar beneden. Hij heerste onder de borden, waar Leiden 44 en Kataja slechts 26 punten maakte. Een ander opmerkelijk verschil was de productie van beide banken. Die van ZZ Leiden was goed voor 15 punten. Bij de Finnen scoorden alleen de starters…

Leiden profiteerde vooral in het midden van de wedstrijd. Stond na vijf minuten de teller al op 11-0, halverwege het eenzijdige duel plaatste Zorg en Zekerheid zelfs een 21-0 run, die tot een maximale voorsprong van 28 punten leidde bij 60-32.

Zelfs Jason Conrad liet af en toe zien iets van het spelletje te begrijpen. De Leidse center pakte in dik 14 minuten 8 rebounds, maar gooide alle vier zijn schoten en zijn beide vrije worpen mis. En ach, begrijpen… Misschien te veel eer bij deze prestaties: een misdunk uit volledige vrije positie, twee gemiste vrije worpen, een airball en een keer tegen de zijkant van het bord op het schuimrubber nota bene… plus twee blocks om zijn oren. Snel uit zijn Leiden verlossen, deze miskoop van het jaar!

 

ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN – KATAJA BASKET  72-58  (19-3, 39-30, 60-36, 72-58)

20131217 leid_joen 9017 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.