CP3 by Basketball Totaal

Leiden door in NBB Beker na geflatteerde zege

Zorg en Zekerheid Leiden bekert verder in de strijd om de NBB Beker. De Leidenaars – zonder Whit Holcomb-Faye –  konden geen moment imponeren tegen Maxxcom BS Weert, maar gingen na een zwaar geflatteerde 44-64 zege toch door naar de kwartfinales. The Great Rebounding Hope Kevin Thompson bleek ook in zijn tweede wedstrijd voor ZZ Leiden van geen enkele toegevoegde waarde. Thompson finishte met 5 fouten, 2 punten en 2 rebounds. Joost Padberg tekende voor 12 Limburgse punten. Josh Duinker was ouderwets degelijk voor Leiden met 15 punten en 12 rebounds.

In de volgende bekerronde wacht voor Leiden Matrixx Magixx Wijchen. De Leidenaars beginnen in de kwartfinales met een uitwedstrijd.

Wat dinsdagavond vooral ontbrak in Boshoven was ‘beleving’. Beide teams speelden zielloos en plichtmatig. Die instelling droeg bepaald niet bij aan het niveau. Wie een kaartje had gekocht om beide teams aan het werk te zien, kon niet anders dan zich bekocht voelen.

Met name van Zorg en Zekerheid Leiden mocht veel meer worden verwacht. De Leidenaars hadden zich afgelopen weekeinde in Den Helder al de kaas van het brood laten eten, maar maakten geen moment de indruk de bedroevende prestaties van de voorbije weken eens even lekker weg te willen poetsen.

Maxxcom had in het eerste kwart geen problemen om het tempo van de landskampioen bij de te benen (10-11). Leiden plaatste echter in het midden van de eerste helft een 0-8 run, waardoor de teller naar 10-18 schoot, maar even zo vrolijk werd de opgebouwde voorsprong weer uit handen gegeven. De een ruststand van 19-26 had bij een onder 12-wedstrijd niet misstaan. Alleen Worthy de jong (10 punten in de eerste helft) en natuurlijk Josh Duinker konden zich bij tijd en wijle aan de algehele malaise onttrekken.

Het gepruts, het gemodderd en geploeter ging na de pauze op hetzelfde beklagenswaardige niveau verder. Jeremy Ormskerk mocht vanaf de vrije worplijn Weert helemaal terugbrengen in de wedstrijd: 31-33. Voor Van Helfteren het sein de zwaar tegenvallende Thompson naar de kant te halen en Duinker terug te brengen binnen de lijnen. De Australische Nederlander zorgde eindelijk voor wat ‘gif’ in het Leidse spel. Een score van Duinker werd gevolgd door scores van Sean Cunningham en Worthy de Jong, waarna Stefan Mulder tegen een technische fout opliep en Leiden bij 31-41 ten langen leste een klein gaatje kon slaan. Duinker zou niet lang daarna met twee dunks op rij de titelverdediger naar 36-49 rammen, waarna het over en sluiten was in Boshoven.

Daar had niemand het verder te kwaad mee. Veertig minuten ongeïnspireerd basketball was lang genoeg…

 

MAXXCOM BS WEERT – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  44-64  (10-11, 19-26, 34-43)

20140121 weer_leid 7001 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.