CP3 by Basketball Totaal

Leiden blijft meedoen na zege op BC Apollo

Zorg en Zekerheid Leiden blijft meedoen in de strijd om de gunstige ranglijstposities met het oog op de naderende play-offs. De regerend landskampioen droogde BC Apollo in de eigen Apollohal af met 58-87. De wedstrijd was een fraai gevecht onder de borden, waar Berend Weijs en Joshua Duinker uitblonken. Duinker was de Leidse topscorer met 18 punten. Weijs tekende voor 20 punten. Hij pakte bovendien 5 rebounds en deelde 5 assists uit.

Door de zege komt Leiden in punten weer op gelijke hoogte met Matrixx Magixx Wijchen. Beide teams houden twee punten achterstand op Landstede Basketball Zwolle, dat bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het gat naar de nummer 3 van de Dutch Basketball League bedraagt 6 punten.

Leiden gaf met name in het tweede kwart flink gas. Van 10-14 sprong de teller met 3-17 run naar 13-31. De marge werd door de bezoekers uiteindelijk met 20 punten (7-27) opgeschroefd naar de 17-41 ruststand.

Toen Kevin Thompson in het vierde kwart op assist van Worthy de Jong zijn achtste punt liet aantekenen, was met 32 punten de grootste kloof geslagen: 47-79. Thompson beëindigde het duel met een double double: 10 punten en 10 rebounds.

Daarmee droeg hij in belangrijke mate bij aan het verschil tussen beide teams. Berend Weijs stond weliswaar zijn mannetje onder de borden, maar de gebruikelijke steun van Lucas Steijn bleef in deze wedstrijd achterwege. Steijn schoot uiterst mager 1 uit 6. Leiden kwam ‘in the paint’ in totaal tot 42 punten, waar BC Apollo op 22 punten bleef steken.

De Amsterdammers misten Jeffrey de Vries Andries. Coach Hakim Salem liet Rik Wessels uit de hoofdstedelijke onder 20-ploeg zijn debuut maken in de Dutch Basketball League. Wessels draaide 6 minuten mee. Wessels scoorde niet.

 

BC APOLLO AMSTERDAM – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  58-87  (10-14, 17-41, 42-64)

20140323 adam_leid 3150 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.