CP3 by Basketball Totaal

Leerzame dag Nederlandse teams eerste dag NSDC

NBB – De twee Nederlandse teams hebben een leerzame dag beleefd tijdens de ouverture van de North Sea Development Cup in het Deense Aalborg. Nederland MU15 opende het toernooi met een 71-72 nederlaag na verlenging tegen Denemarken. Het VU15-team verloor ook van Denemarken, met de ciijfers 55-59.

Nederland MU15-Denemarken: 71-72:
Beide landen speelden eerder dit jaar de laatste wedstrijd van de Copenhagen Invitational, dus was het een goed meetmoment voor de coaches om te kijken of er vooruitgang was geboekt. Ten opzichte van dat toernooi telde de Nederlandse ploeg vijf nieuwe namen, waaronder de MU14-spelers Lucas de Haas en Bjorn Rosman.
Beide teams waren net als in Kopenhagen weer aan elkaar gewaagd en weer werd er gedurende de wedstrijd veel progressie geboekt. Bondscoach Eric Kropf: “Er was veel druk, veel spanning, maar ze toonden ook veerkracht. Mentaal zit het wel goed bij deze jongens.”
Kropf doelde op de24-32 achterstand die in het tweede kwart werd omgezet in een 34-33 voorsprong bij de rust na een buzzerbeater van Tim Hoeve. En ook in het vierde kwart kwam Oranje terug van 50-55 achterstand naar 58-55 voor. Een Deense driepunter twee seconden tijd zorgde bij 62-62 voor een verlenging. Uiteindelijk wonnen de Denen met 71-72. Topscorers bij Nederland waren Bjorn Rosman met 24 punten (72 procent tweepunters) en Tim Hoeve met 15. Kropf is erg te spreken over  het toernooi. “Ik weet niet wiens idee deze North Sea Development Cup is, met Duitsland, Zweden, Denemarken en wij, maar het is een fantastische uitvinding. Elke minuut zie je deze jongens vooruitgang boeken.”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.