CP3 by Basketball Totaal

LeBron James keert terug op het oude nest

LeBron_James_11092

Foto: Keith Allison

LeBron James heeft bekend gemaakt dat hij terugkeert naar de Cleveland Cavaliers. Daarmee maakt James een einde aan wekenlange speculatie over zijn toekomst. De terugkeer naar Cleveland is opmerkelijk. Ruim 4 jaar geleden maakte James bekend dat hij vertrok naar de Miami Heat. Die beslissing zorgde ervoor dat James in één klap, één van de meest gehate personen werd in de omgeving van Cleveland (en ver daarbuiten)

Krijgt James tweede kans bij de fans?

Toen James bekend maakte dat hij vertrok naar Miami, waren veel fans woedend en teleurgesteld. Hij werd bij uitwedstrijden tegen de Cavaliers uitgefloten en uitgejoeld, in één klap was James zijn populariteit kwijt. Zijn de Cavaliers fans bereid James een tweede kans te geven, en zullen ze hem opnieuw omarmen? De toekomst zal uitwijzen hoe het publiek zal reageren op de rentree van James bij de Cavs.

Cleveland Cavaliers weer titelkandidaat?

Met de komst van James hebben de Cavaliers weer een sterke selectie. Met spelers als Irving, Wiggins, Bennett en James zullen de Cavaliers weer meedoen om de bovenste plaatsen. Toch is het afwachten of de Cavaliers spelers van de hand zullen doen, of dat men nog meer spelers wil aantrekken. De naam van Kevin Love zingt al enige tijd rond bij de Cavaliers, tegenover de eventuele komst van Love zou het vertrek staan van bijvoorbeeld Waiters, Varejao of misschien wel Andrew Wiggins.

James werd nooit kampioen met Cleveland:

Van 2003 tot 2010 kwam LeBron James uit voor de Cavaliers. Zijn droom om kampioen te worden, kon hij in zijn eerste periode bij Cleveland niet waarmaken. Hij vertrok vervolgens naar Miami, om zich daar met de Heat tweemaal (2012 en 2013) te kronen tot NBA kampioen. Nu James begint aan zijn tweede periode bij de Cavaliers, is hij erop gebrand om ook bij de Cavs een kampioenschap te winnen. Een kampioenschap bij de Cavaliers zou de kroon op zijn op z’n carrière. Eenmaal was James met de Cavaliers dichtbij een kampioenschap. In 2007 waren de San Antonio Spurs te sterk in de NBA Finals, deze klap kwamen de Cavaliers destijds niet meer te boven.

https://youtu.be/NddoBefR-so

De toekomst:

James zal bij de Cavaliers eerst weer het vertrouwen van het thuis publiek moeten terugverdienen. De eerste wedstrijden zullen voor The King moeilijk worden, maar na verloop van tijd zullen de Cavs hun oude sterspeler weer omarmen. De Cavaliers met James aan boord, zullen aankomend seizoen één van de titel favorieten zijn. Kunnen James & co ditmaal wel de hoge verwachting waarmaken?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.