CP3 by Basketball Totaal

Lauren Hill kijkt moedig vooruit

101614-FSO-CBK-LaurenHill-PI.vadapt.955.medium.0In September vorig jaar leerde de hele wereld haar ineens kennen. Lauren Hill , de 19 jarige college student die het voor elkaar kreeg om de NCAA eerder te laten beginnen.

De vooruitzichten waren bijzonder ongunstig voor de dappere blondine die vecht tegen de gevolgen van een inoperabele hersentumor. De beelden van die eerste wedstrijd waarin ze gelijk mocht starten en vier punten scoorde gingen de hele wereld over en zorgden voor kippenvel all over the globe. ‘Haar eerste en laatste collegegame’ werd er gezegd, maar Hill was sterker dan iedereen verwachtte en kwam nog drie maal op het parket, en heeft inmiddels tien punten op haar naam staan.

Toen bleek dat spelen niet meer ging voegde haar coach Hill toe aan de coaching staff als ‘honorary assistant coach’. Waar haar artsen de kans nihil achtten dat Hill überhaupt de feestdagen zou halen kon ze eind december ook dat van haar bucketlist afstrepen. Hoewel opgenomen in een hospice beleefde ze de feestdagen met haar familie, en ook het doel van 1 miljoen dollar voor onderzoek werd gehaald voor het vuurwerk. Inmiddels staat de opbrengst op 1.3 miljoen dollar en het groeit nog steeds.

Het eerste doel voor 2015 heeft de inmiddels wereldberoemde jongedame inmiddels ook kunnen afvinken. Eind januari kwam ze terug naar haar highschool om haar opvolgster als homecoming Queen te kronen.

Hill kijkt knap vooruit want haar volgende doelen liggen tegen de zomer. Ze wil erbij zijn als in juni haar high school een nieuwe hal opent, waarbij haar shirtnummer teruggetrokken wordt.
Daarnaast wil ze op 27 juni weer als ambassadeur optreden voor de Hyde Park Blast. De opbrengst zal zijn voor de stichting ‘Cure is now’

Maar hoe gaat het met haar? In december sprak ze met USA Today: ‘Ik heb soms uren dat ik me goed voel en normaal kan lopen en alles, en dan ineens uren dat het voelt alsof iemand me van achter tackelt en dan kan ik niets. Het is moeilijk met die symptomen om te gaan,je leven staat op zijn kop.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.