CP3 by Basketball Totaal

Laura Cornelius wil een medaille met VU18

NBB – De Dutch Angels VU18 beginnen morgen (donderdag 15 augustus) aan het EK in de A-divisie, dat t/m zondag 15 augustus in de Kroatische steden Vinkovci en Vukovar wordt gehouden. De Angels zijn ingedeeld in een poule met Wit-Rusland, Turkije en Tsjechië. Het eerste duel tegen Wit-Rusland begint om 18.15 uur. De live stats zijn te volgen via de site van de FIBA. Daarna speelt nederland nog op vrijdag tegen Turkije (16.00 uur) en
zaterdag tegen Tsjechië (16.00 uur).

Nederland treedt aan met nagenoeg dezelfde selectie als die vorige maand bij het WK VU19 in Litouwen de tiende plek veroverde. Twee speelsters van die ploeg zijn te oud om aan het EK voor U18-teams mee te mogen doen. Fenne van der Wielen vervangt Elske Heerschop en Janis Ndiba neemt de plek in van Kourtney Treffers in de selectie van bondscoach Remy de Wit.

Als het aan spelverdeelsters Laura Cornelius ligt, pakt Nederland bij dit EK een medaille. Vorig jaar werd Oranje vierde. Om op het podium te eindigen moeten de Angels ‘scherper’ zijn, vooral in de beslissende fase van de wedstrijd, zo vertelt Cornelius in een interview op de FIBA-site. “We moeten echt met meer zelfvertrouwen spelen in het laatste kwart en vooral in de laatste drie, vier minuten van de wedstrijd. Onze ‘attitude’ wordt heel belangrijk.”

Klik hier om het hele interview met Laura te lezen.

Klik hier om naar de teampagina van de Dutch Angels VU18 te gaan

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.