CP3 by Basketball Totaal

Lars Jansen leidt Plasencia Extremadura naar koppositie

De 20-jarige Nederlandse guard Lars Jansen won met zijn team Plasencia Extremadura de thuiswedstrijd tegen het tweede team van Cajasol Sevilla, waardoor Plasencia de koppositie over wist te nemen van Fragata Moron. Plasencia heeft echter maar één punt voorsprong plus een wedstrijd minder gespeeld.

Het team van Plasencia heeft een sterke basis met Lars Jansen, de Spanjaarden Marc Cuesta (gevormd bij FC Barcelona), Jesus Vargas, Mario Alvarez en de Bosniër Mladen Loncarevic.

Na een vrijwel gelijk opgaande eerste kwart nam pointguard Lars Jansen zijn team bij de hand en leidde de thuisploeg naar een 35-26 ruststand. Ook in het derde kwart bewees de jonge Nederlander de ‘dirigent’ en de onbetwiste leider op de vloer te zijn. Aanvallend schoot Jansen tegen de 83 procent en daarnaast strooide hij met prachtige passes waardoor Plasencia naar een 57-39 voorsprong kon uitlopen. In het vierde kwart kregen de bankspelers speeltijd en kon Plasencia voor een enthousiast publiek een 77-55 overwinning binnenhalen.

Lars Jansen kreeg 30 minuten speeltijd van coach Jezus Porras waarin hij goed was voor 16 punten (83%), 2 rebounds, 7 assists en 4 steals.

Stand EBA-Divisie D:
1. Plasencia Extremadura 9 – 17
2. Aceitunas Fragata Moron 8 – 16
3. C.A.M. Enrique Soler 9 – 16
4. Unicaja Malaga 8 – 15
5. Coviran Granada 9 – 15

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.