CP3 by Basketball Totaal

Landstede Zwolle wint van gehavend Donar

Donar heeft vanavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Landstede Zwolle verloren met 68-78 en dat is een belangrijke overwinning voor de ploeg van Herman van der Belt voor de bovenste vier plaatsen.

Coach Skelin zal niet blij geweest zijn met zijn twee geschorste spelers Craig Osaikhwuwuomwan en Sean Cunningham naar aanleiding van de ‘vechtpartij’ in Rotterdam. Tel daarbij op de geblesseerde Bekekring en de nog niet speelgerechtigde Bill Clark en de smalle basis is verklaard. In een met 2950 toeschouwers gevulde Martiniplaza was de landskampioen niet opgewassen tegen Zwolle. Vooral inside werden de lange mannen Bekkering en Osaikhwuwuomwan gemist en daar werd dan ook de slag door Zwolle gewonnen. Het zou te ver gaan het verlies alleen op de verzwakte Groninger selectie af te wentelen want, ere wie ere toekomt, Zwolle speelde een prima partij en had vooral verdedigend de zaken goed op orde. Tel daarbij op dat het schot bij Zwolle wel viel (58,3% driepunters) en bij Donar niet (21,9%) en het verlies is verklaard.

Donar begon niet sterk aan de wedstrijd en had het eigenlijk alleen aan de uitstekend spelende Lance Jeter te danken dat het bij rust slechts met 11 punten achterstond. In het derde kwart deed Jeter, ondersteund door een goede Duejuan Wright er nog een schepje bovenop en zowaar stond de thuisploeg aan het begin van het laatste bedrijf op een minieme voorsprong van één punt. Helaas ging toen de smalle rotatie zijn tol eisen en zo kon Zwolle uiteindelijk toch naar een verdiende overwinning uitlopen. Ondanks het verlies kon het publiek toch genieten van een aantal mooie hoogstandjes en bood deze wedstrijd veel meer spektakel dan de eenvoudig gewonnen wedstrijden tegen Amsterdam, Rotterdam en Weert. Wanneer coach Ivica Skelin weer kan beschikken over een geheel fitte selectie (ook  Dejuan Wright, Mark Sanchez en Stefan Mladenovic waren niet helemaal okselfris) zal het team ongetwijfeld competitief genoeg zijn tegen topteams als Leiden, Den Bosch en ja, ook Zwolle.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.