CP3 by Basketball Totaal

Landstede Zwolle wint topper van SPM Shoeters

De strijd om de eerste plaats in de Nederlandse eredivisie is in het voordeel van Landstede Zwolle geëindigd. De dark horse uit Zwolle won eerder al van Donar en vandaag was titelfavoriet Shoeters aan de beurt. Het werd na een spannende wedstrijd 82-81 met een verlenging erbij. De winnende driepunter kwam van J.T. Tiller in de buzzer!

En de wedstrijd was smullen voor het publiek, want beide teams hadden een strakke verdediging en ook de zenuwen speelde beide teams in de slotfase van de reguliere speeltijd parten. Chris Denson had de overwinning op zijn hand, maar kon vier seconden voor tijd niet scoren. De stand na veertig minuten was 72-72.

En dat het verlengen werd, had Landstede aan zichzelf te danken,  want Tiller mistte een vrije worp bij een voorsprong van 72-69. Kees Akerboom trok de trekker wel over aan de zijde van SPM Shoeters en scoorde de driepunter voor een gelijke stand.

En de punten waren heel duur in de verlenging. Turnovers en gemiste schoten door beide teams, maakte het eigenlijk alleen nog maar spannender. Chris Denson kwam uiteindelijk op het scorebord met een gemaakte vrije worp (72-73).

Dezelfde Denson zorgde voor de 72-75 na wederom een steal van MVP Arvin Slagter. Slagter speelde aanvallend niet een fantastische wedstrijd, maar met 10 punten, 6 assists, 3 rebounds en 3 steals en 5 turnovers was hij toch van grote waarde voor zijn nieuwe club. Tiller zat een paar minuten op de bank bij Zwolle, maar toen zijn nummer werd geroepen kwam hij in het veld en scoorde direct de aansluiting voor 74-75.

Daarna waren de punten schaars en scoorden beide ploegen vanaf de vrije worplijn voor een gelijke stand met nog 1,16 te spelen (76-76).

Met nog 32 seconden te spelen, kreeg Kenrick Zondervan zijn vijfde fout en kon hij naast Burton plaatsnemen, die ook al vijf fouten had. Denson profiteerde optimaal van het cadeautje en scoorde 76-78 en 76-79 vanaf de vrije worplijn. De wedstrijd leek gespeeld, maar Hinz scoorde zijn vierde driepunter voor de gelijke stand 79-79 met nog 23 seconden te spelen.

Sam Jones nam zijn time-out en speelde voor het laatste schot van de eerste verlenging. Een lange aanval eindigde met een fout op Slagter, die beide vrije worpen erin gooide. Zwolle nam de bal snel in en Tiller ging naar de overkant en schoot een fantastische driepunter binnen voor de 82-81. Het was de winnende score en de ontlading van Zwolle was enorm. En enorm leuk voor Tiller, die bijna de schlemiel had geweest met de vrije worp in de reguliere tijd en hij is nu de held van Zwolle.

Een prachtige wedstrijd met een verlenging en een beslissende driepunter vlak voor tijd. Precies zoals basketball moet zijn. Zwolle is samen met Leiden koploper in de eredivisie.

 

 

Topscorers Landstede: Tyson Hinz 24 punten   , Joe Burton 15 punten,  J. Tiller 13 punten, Ewout Kloos 10 punten.

Topscorers Shoeters: Chris Denson 25 punten, Kees Akerboom 15 punten, Wessels en de Pagter 11 punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.