CP3 by Basketball Totaal

Landstede Zwolle terug in de serie

Donar geeft de 3e wedstrijd in de finale van de play-offs met 74-68 verloren van Landstede Basketbal. In de serie leidt Donar nog steeds,  de stand is nu 2-1 voor de Groningers.

Donar had het, ondanks de steun van de ruim 500 meegereisde Groninger supporters, moeilijk in de Zwolse sporthal. In tegenstelling tot de eerste uitwedstrijd in Zwolle, begon de thuisploeg nu wel scherp aan de wedstrijd, waardoor er een spannende strijd ontstond. Door de vele persoonlijke fouten die Donar toebedeeld kreeg, mocht Zwolle regelmatig vrije worpen nemen, waardoor Donar geen kans kreeg om afstand te nemen. Zowel Ross Bekkering als Lance Jeter kregen al vroegtijdig hun tweede persoonlijke fout en moesten daardoor al snel op de bank plaatsnemen. De twee sterkhouders van Donar werden node gemist en moesten lijdzaam toezien hoe Zwolle in het tweede kwart zelfs een voorsprong nam van 6 punten.

In het derde kwart liep Ross Bekkering binnen 1 minuut tegen zijn 3e en 4e fout aan en wisten de Groninger supporters dat het lastig zou gaan worden om vandaag op matchpoint te komen. Terwijl de teruggekeerde Tyson Hinz voor Zwolle de ene na de andere score laat noteren, speelt Donar onzorgvuldig en laat het zich, zonder de alweer op de bank zittende Bekkering, nu ook onder de borden de kaas van het brood eten. Dankzij scores van Sullivan en Jeter weet Donar toch weer op een voorsprong te komen en lijkt de wedstrijd alsnog in het voordeel van de Groningers te kantelen.

In het laatste bedrijf is het echter toch Zwolle dat aan het langste eind trekt. Bekkering noteert zijn 5e fout en kan nu definitief gaan zitten en als er dan kort voor tijd met een achterstand van 3 punten twee achtereenvolgende turnovers worden gemaakt is het definitief over en kan Zwolle zijn eerste winstpunt in de best of seven serie opschrijven.

Bron: Donar

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.