CP3 by Basketball Totaal

Landstede Zwolle naar finale. Landskampioen OUT

Er komt een nieuwe landskampioen in de eredivisie. SPM Shoeters werd vanavond in de eigen Maaspoort uitgeschakeld door Landstede Zwolle. Het werd 55-75.

De eindstand in de best of seven serie is 4-2 geworden in het voordeel van Landstede. De ploeg uit Zwolle keert na 12 jaar weer terug in de finale van de eredivisie. En het heeft ook thuisvoordeel ten opzichte van Donar.

Jessey Voorn was wederom de grote meneer aan de zijde van Landstede. Voorn eindigde met 22 punten (waaronder 4 driepunters). McWorther was aanvallend eindelijk ook extra productief en zijn 15 punten waren zeer welkom.

Bij SPM Shoeters was Leon Williams met 13 punten topscorer en Arvin Slagter met 11. Voor de rest kwam niemand boven de 10 punten uit en dat is het verhaal van het seizoen. Elke wedstrijd een nieuwe topscorer en geen vastigheden. De beker werd gewonnen, maar in de competitie en de play-offs stelde ploeg erg teleur.

Het verschil kwam pas in de tweede helft tot stand. Tot aan 31-33 waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar de laatste twee scores van Landstede waren een voorbode wat er ging gebeuren. Via 31-37 bij rust werd het ineens 33-46 en het gat was geslagen. Enige tijd stond de stand op 40-49 maar Landstede brak wederom de ban. Een 2-11 later was de wedstrijd beslist en kwam SPM niet meer dichterbij.

Landstede naar de finale.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.